Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volkswagen" (VW) izsniegusi pirmajam klientam sērijveida hibrīda automobili "XL1". Pircējam šis īpaši ekonomiskais spēkrats izmaksājis 110 tūkstošus eiro. Automobiļa ieguvējs ir Vācijas iedzīvotājs.

"Volkswagen XL1" konceptuālā statusā tika prezentēts vēl 2011. gada janvārī. Savukārt tā sērijveida versiju prezentēja divus gadus vēlāk Ženēvas autoizstādē.

Īpaši ekonomiskais automobilis aprīkots ar hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 0,8 litru divcilindru dīzeļdzinēju (48 ZS) un elektromotoru (27 ZS).

Tikai ar elektroenerģiju šis VW spējīgs nobraukt līdz 50 km distanci. Tomēr, pieslēdzoties iekšdedzes dzinējam, šī nobraucamā distance palielināma desmitkārtīgi. Tādējādi hibrīda vidējais degvielas patēriņš ir tikai 0,9 litri dīzeļa uz 100 km.

"Volkswagen XL1" virsbūves paneļi, kuru biezums ir 1,2 milimetri, ir izgatavoti no oglekļa šķiedras. Tāpat spēkrata konstrukcijā izmantots alumīnijs.

No vietas līdz 100 km/h īpaši ekonomiskais hibrīds paātrinās 12,7 sekundēs un maksimāli sasniedz 160 km/h.

"Volkswagen XL1" tiks izgatavots 100 vienību ierobežotā sērijā. Sākotnēji tas būs pieejams tikai Eiropā, bet vēlāk to saņems arī klienti ASV un Ķīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!