Foto: TV raidījums "Zebra"
Ir vietas, kur labāk neko nekustināt, bet tad kādam ienāk prātā tur saspraust luksoforus. Šoreiz TV raidījums "Zebra" apskata Avotu un Lienes ielas krustojumu Rīgā, kur pirmo reizi 30 gadu laikā plānotas vērienīgas pārmaiņas.

Avotu ielas apkaimes iedzīvotāju biedrība šo milzīgo krustojumu, kas izskatās kā pilsētas laukums, vēlētos redzēt kā gājēju un velobraucēju prioritāru zonu, tomēr Rīgas domes plāni attiecībā uz šī krustojuma sakārtošanu ir citādi.

"Ja autovadītājiem šis krustojums šķiet saprotams, tad mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem tā ir ne tikai neskaidra, bet pat bīstama," skaidro Jānis Vaivods, Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvis. "Līdz ar to kopā ar Daugavas stadiona projektu ir pieņemts lēmums reorganizēt šo krustojumu, radot drošu vidi visiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Pilsēta nav gatava šo laukumu atdot tikai gājējiem, jo tas ir būtisks sabiedriskā transporta maršruts, kas savieno Rīgas centru ar Purvciemu un Pļavniekiem."

Detalizētāku krustojuma analīzi no Avotu ielas apkaimes iedzīvotāju biedrības skatu punkta un no Rīgas domes Satiksmes departamenta skatu punkta, iepazīsti "Zebra" sižetā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!