Foto: TV3 raidījums "Zebra"
Saulkrastos izbūvēts dīvains parka celiņš, kas no dzelzceļa stacijas ved uz jūru. Formāli ar transportlīdzekli drīkst pa šo ceļu braukt, bet nedrīkst nedz apstāties un galā ir strupceļš ar apgriešanās joslu braukšanai pretējā virzienā. Tāpat uz šī ceļa ir salikti puķu podi, kas jāapbrauc slalomā. Mistisko vietu Saulkrastos devies pētīt TV3 raidījums "Zebra".

Raidījuma vadītājs Pauls Timrots šajā parka ceļā, kur gar malām nav nevienas ēkas un ir izveidoti mistiski ceļa pieslēguma fragmenti, devās ar apvidus automobili. Šis ceļš atzīmēts kā "Dzīvojamā zonā", kurā nedrīkst braukt vairāk nekā ar 20 km/h. Bet ceļa vidū ar melnu bruģi ir melna nepārtrauktā līnija iezīmēta, kaut arī tas neatbilst ceļa horizontālā apzīmējuma noteikumiem.

"Zebra" skatītājs, kurš bija šo jautājumu iesūtījis raidījumam, pats daļēji bija atbildējis uz jautājumu – šie celiņi Saulkrastos izbūvēti par Eiropas Savienības naudu, bet tā paredzēja, ka ceļš paredzēts ne tikai gājējiem, bet arī transportlīdzekļiem, tādēļ arī tik neveikls risinājums ir uzbūvēts, kur braucamās daļas malā ir plastmasas tualetes būda, bet automobiļu braukšanas ātrumu un manevrus ierobežo ar izvietotajiem puķupodiem.

"Garais ceļš no dzelzceļa stacijas līdz jūrai – varētu domāt, ka kāds šeit vēlas tūristus, bet šajā mežā ir četru šādu dīvainu ceļu krustojums. Kāpēc tie pārējie divi vēl uzbūvēti? Būtībā tāds Bermudu trijstūris. Varbūt dzīve parādīs – varbūt tur tiks kas uzbūvēts vai uzcelts, un tad sapratīsim, kam tas viss tagad domāts. Pagaidām gan to nevar saprast," rezumē Pauls Timrots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!