Braukšanu krustojumos mēs apgūstam jau tad, kad gatavojamies kļūst par autovadītāju. Un pēc tam šo prasmi pilnveidojam visu mūžu. Tomēr dažkārt derētu pilnveidot arī pašus krustojumus. Raidījums "Autoziņas" kopā ar Drošas braukšanas skolas (DBS) pasniedzēju Māri Krauzi apbraukāja dažas zīmīgākās vietas Rīgā un paskatījās, kādi zemūdens akmeņi tur sagaida.

Pirmais apskates objekts ir visiem zināmais dzelzceļa tunelis Dzirnavu ielā. Šogad tur ieviesta arī velojosla – šajā gadījumā autovadītājam, griežoties pa labi, jāņem vērā, ka velobraucējam, kurš brauc taisni, ir priekšroka.

Tāpat autovadītājiem ir problemātiska krustojumu pārbraukšanas trajektorija, kas īpaši novērojams Gogoļa un Dzirnavu ielas krustojumā, kur no dažādiem virzieniem veic kreisos pagriezienus. Vēl tas šajā rajonā ir izteikts Elijas un Maskavas ielas krustojumā, no Elijas ielas nogriežoties pa kreisi uz Maskavas ielu.

Vēl "Autoziņas" un DBS sižetā apskata:

  • Lienes ielas, Asara ielas un Avotu ielas krustojumu, no Lienes ielas, nogriežoties pa labi, un no Asara ielas, nogriežoties pa kreisi uz Lienes ielu;
  • Uzvaras bulvāra un Bāriņu ielas krustojumu, no Arkādija parka virziena nogriežoties pa kreisi uz Bāriņu ielu;
  • Kurzemes un Slokas ielas krustojumu, no abiem virzieniem nogriežoties pa kreisi.

Ja raugās no ceļu satiksmes noteikumu viedokļa, tad pārsvarā netiek ievērots Ceļu satiksmes noteikumu punkts, kas nosaka, ka pirms nogriešanās pa labi, pa kreisi vai apgriešanās braukšanai pretējā virzienā transportlīdzekļa vadītājam uz bezsliežu transportlīdzekļiem paredzētās brauktuves laikus jāieņem attiecīgs malējais stāvoklis, kas paredzēts braukšanai attiecīgajā virzienā, izņemot gadījumus, ja jānogriežas, lai iebrauktu krustojumā, kurā jābrauc pa loku.

Turklāt jānogriežas tā, lai, izbraucot no brauktuvju krustošanās vietas, transportlīdzeklis neatrastos pretējā braukšanas virziena pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!