Vislabāk apmaksātais menedžeris Savienotajās Valstīs pēdējo gadu laikā ir bijis "Apple" vadītājs Stīvs Džobss, kas vidēji gadā saņēmis 219 miljonus dolāru (123,98 miljonus latu), liecina "Bloomberg News" pētījums.
"Apple" vadītājs kā atalgojumu no kompānijas 2000.gadā saņēmis arī reaktīvo lidmašīnu "Gulfstream 5", kā arī nozīmīgas "Apple" akciju paketes, raksta "Finansovije Izvestija".

"Bloomberg" pētījumā apkopoti dati par vadītāju atalgojumu ASV kompānijās, kuru apgrozījums pārsniedz piecus miljardus dolāru gadā. Vidējais šādu uzņēmumu vadītāju atalgojums laikā no 2000. līdz 2003.gadam ir bijis 12 miljoni dolāru gadā.

Pētījumā konstatēts, ka prēmiju apmērs, ko kompānijas izmaksā saviem vadītājiem, nav tieši saistīts ar kompānijas biznesa mērogiem un finanšu rādītājiem. Izanalizējot visas atalgojuma formas, saistība starp finanšu rezultātiem un vadītāju apmaksu ir konstatēta tikai 14% gadījumu.

Viszemāk atalgotais vadītājs no visām ASV kompānijām, kuru apgrozījums pārsniedz piecus miljardus dolāru gadā, ir bijis investīciju kompānijai "Berkshire Hathaway", kuras vadītājs Jorens Bafets vidēji gadā saņēmis 336 tūkstošus dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!