Foto: Shutterstock

Katra otrā automašīna, kas pārvietojas pa Latvijas ceļiem, ir ražota Vācijā – tā ir "Volkswagen", "Audi", BMW, "Opel" vai "Mercedes Benz". Vairumam spēkratu ir liels nobraukums, tie Latvijā ieceļojuši no Vācijas. Kāda šobrīd ir situācija Vācijas lietoto auto tirgū? Un kā to ietekmē "zaļās normas" un pāreja uz elektroauto? Kādas Vācijā lietotās mašīnas drīzumā parādīsies uz Latvijas ceļiem?

"Ja latvieši vēlas pirkt lietotu auto, pirmais variants, kur to meklēt, ir Vācija," saka Matass Buzelis, "CarVertical" komunikācijas nodaļas vadītājs. Saskaņā ar uzņēmuma rīcībā esošajiem datiem šobrīd vairāk nekā trešdaļa lietoto auto Latvijā tiek importēta no Vācijas. Agris Dulevičs no kompānijas "AutoDNA" apstiprina: 2023. gadā 38% no Latvijā ievestajiem auto tika iegādāti Vācijā.

"Vācijā ir liels tirgus, ērta transportēšana un izmaksas," priekšrocības uzskaita lielākā Vācijas autotransporta portāla "Mobile.de" oficiālā partnera BRC direktors Matīss Mežaks. Tomēr 2023. gadā pieprasījums pēc auto no Vācijas nedaudz samazinājies. Pērn Latvijā reģistrēti 16 076 transportlīdzekļi no Vācijas, kas ir 38% no visiem lietotajiem auto. 2022. gadā lietoto automašīnu no Vācijas īpatsvars bija 41% (18 037), savukārt 2021. gadā – 48% (23 800).

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!