Foto: Shutterstock

Ekonomikas ministrija (EM) lūgusi Valsts kanceleju izsludināt jaunu konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu, informē EM.

Jau ziņots, ka pērnā gada izskaņā tika izsludināts konkurss uz LIAA vadītāja amatu, kurā kopumā pieteicās 52 kandidāti, bet līdz trešajai kārtai šī gada martā nonāca pieci pretendenti.

Tomēr ekonomikas ministrs Viktors Valainis 22. aprīlī nolēma izbeigt iepriekšējo konkursu uz LIAA direktora amatu bez rezultāta.

Iepriekš LTV raidījums "De facto" rakstīja, ka Valainis iepriekš bija acīmredzami nemierā ar komisijas izvēli saistībā ar diviem finālistiem.

Valainim tika piedāvāta izvēle starp diviem konkursa finālistiem - Baibu Bļodnieci un Fredi Bikovu. Bļodniece ir ilggadēja partijas "Latvijas Attīstībai" politiķe, vēl nesen bijusi Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre. Viņa agrāk vadījusi dažādu nozaru lobija organizācijas, piemēram, Latvijas Būvuzņēmēju partnerību un Nebanku kredītdevēju asociāciju.

Savukārt Bikovs ir Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras direktors, kurš savulaik kā kustības "Par!" biedrs kandidēja 13. Saeimas vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!