Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

"Vakarā pēc darba eju uz "Maximu" netālu no mājām un jau ilgu laiku nevaru nopirkt savu iecienīto Talsu kefīru. Kāpēc šis produkts pēkšņi ir kļuvis par deficīta preci? Tukši plaukti!" jautā kāds lasītājs no Vecmīlgrāvja. "Delfi Bizness" aptaujāja tirdzniecības tīklus un noskaidroja, kur pazudis kefīrs un kuri produkti karstuma viļņa laikā ir pieprasītākie.

Katru gadu karstajā laikā cilvēki meklē veidus, kā atvēsināties. Vēsāka telpa, baseins ar aukstu ūdeni, daudz šķidruma, ventilators un liess, vēlams, ne karsts ēdiens – tie ir galvenie glābēji.

Topā ir arī atbilstošas preces. Kā norāda "Maxima Latvija" pārstāvji, salīdzinājumā ar maija sākumu šī tirdzniecības tīkla veikalos ir palielinājies pieprasījums pēc svaigiem pārtikas produktiem un atspirdzinošiem dzērieniem. Olas, gurķi, kefīrs un gāzētais ūdens ir starp pirktākajām precēm, savukārt pieprasījums pēc marinētām bietēm pat dubultojies.

Kefīra pārdošanas apjomi pēdējo 10 dienu laikā ir trīskāršojušies, apstiprina arī tirdzniecības tīkla "Lidl" komunikācijas nodaļa.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!