Rīgas apgabaltiesa trešdien daļēji apmierināja Latvijas autortiesību aģentūras (AKKA/LAA) prasību pret radio "Mix FM" par autortiesību pārkāpumiem, piedzenot kompensāciju 10 000 latu apjomā, kā arī liedzot tai turpmāk atskaņot aģentūras pārstāvēto autoru skaņdarbus.
Tāpat tiesa trešdien apstiprināja mierizlīgumu starp aģentūru un radio "Star FM", kas iepriekš bija pazīstams kā "Easy FM". Līgumā "Star FM" apņemas samaksāt kompensāciju par aģentūras pārstāvēto autoru darbu izmantošanu no 1996. līdz 2000.gada janvārim 36 000 latu apjomā. Tāpat puses vienojušās par licences līguma noslēgšanu un tiesvedības izbeigšanu.

Savukārt raidstacijas "Mix FM" pārstāvji tiesā apgalvoja, ka pašlaik strīds vairs nav par apzinātu autortiesību neievērošanu, bet gan par līguma noslēgšanas nosacījumiem. Radio pārstāvji uzskata, ka, pieprasot septiņus procentus no rado ienākumiem, autortiesību aģentūra prasa nesamērīgi augstu samaksu.

Radio vadība būtu gatava maksāt tikai 1,125 procentus no ienākumiem, kas 1999.gadā būtu 2083 lati, be aģentūra tam nepiekrīt.

BNS jau ziņoja, ka autortiesību aģentūra lūgusi tiesu liegt turpmāk radiostacijām izmantot aģentūras pārstāvēto mākslinieku skaņdarbus, kā arī piedzīt autortiesību atlīdzību un kompensāciju - 36 tūkstošus latu no katras raidstacijas.

Raidorganizācijas autortiesības pārkāpjot no darbības sākšanas brīža līdz pat šai dienai, apgalvo aģentūra.

Līdzīga prasība iesniegta un arī izskatīta pret "Radio Skonto". Tiesa apmierināja aģentūras prasību pret šo radiostaciju un nolēma tai turpmāk liegt atskaņot AKKA/LAA pārstāvēto autoru skaņdarbus, kā arī piedzina par labu ģentūrai 24 tūkstošus latu.

Šādas prasības iesniegtas vēl pret vairākām raidstacijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!