Pretēji agrāk pieredzētajam ievērojami sarukusi kukuļdošanā apsūdzētās uzņēmējas Ināras Vilkastes biznesa impērija, otrdien raksta "Dienas Bizness".

Ja agrāk viņa līdzdarbojās 53 uzņēmumu darbībā un ieņēma 23 amatus, tad šobrīd viņas vārds ir atrodams trīs mazpazīstamu uzņēmumu īpašnieku sarakstos un juridiskā biroja "Business Law Consulting" valdē.

Šobrīd Vilkastei pilnībā pieder SIA "I&RD" un SIA "Juhans", kas agrāk piederēja viņas biznesa partnerim Raimondam Štālbergam.

Tāpat Vilkastes īpašumā palikusi puse no SIA "Adamčik "O" studija" daļu - otra puse pieder modes māksliniekam Gintam Budem.

Vairāki, nu vairs Vilkastei piederošie uzņēmumi, bija saistīti ar nekustamo īpašumu biznesu. Vilkasti pārstāvošais advokāts Ainārs Platacis skaidrojis, ka viņas savus īpašumus ir zaudējusi, darbojoties galvenokārt nekustamo īpašumu lauciņā. Tā kā šis biznesa veids ir saistīts ar lieliem kredītlīdzekļiem, tad līdz ar krīzi firmas pārdotas, stāstījis Platacis.

Bijušā Valsts Ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes vadītāja un ģenerāldirektora Vladimira Vaškeviča sieva Vilkaste ir viena no apsūdzētajām Rīgas domes amatpersonu kukuļdošanas lietā. Savukārt pieminētais Štālbergs ir apsūdzēts naudas izspiešanā no Vilkastes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!