Lai zeme un ēka Zaķusalas krastmalā un Ulbrokā piederētu vienam īpašniekam, valdība otrdien nolēma VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centra" (LVRTC) pamatkapitālā ieguldīt trīs zemes gabalus, informē SM.

Divi no zemes gabaliem atrodas Rīgā – uz viena atrodas LVRTC administratīvā un tehniskā ēka, uz otra - Rīgas radio un televīzijas tornis. Trešais zemes gabals atrodas Ulbrokā, uz kura ir Rīgas radiostacija.

Zeme netiek izmantota Satiksmes ministrijas funkciju nodrošināšanai, un tās iekļaušana LVRTC pamatkapitālā dotu iespēju uzņēmumam attīstīties, piemēram, investēt Rīgas radio un televīzijas torņa attīstībā, kā arī optimizēt Rīgas radiostacijas darbību. Ieguldāmā nekustamā īpašuma vērtība ir noteikta 2,768 miljonu latu apmērā.

Iegūstot teritorijas zem sava īpašumā esošajām ēkām un būvēm, LVRTC varēs efektīvāk apsaimniekot turpat 14,6 hektāru lielo platību.

Paredzēts, ka nekustamā īpašuma pārņemšanas un turpmākas apsaimniekošanas izdevumus segs LVRTC no savas saimnieciskās darbības ieņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!