Foto: LETA
Patlaban netiek izskatīta iespēja apvienot būvniecības uzņēmumus SIA "Skonto būve" un SIA "Latvijas Energoceltnieks" (LEC), sacīja abu uzņēmumu lielākais īpašnieks Guntis Rāvis.

"LEC specializējas energobūvniecības un sakaru izbūves jomā, savukārt "Skonto būve" - galvenokārt infrastruktūras objektu būvniecībā. Katram uzņēmumam sava specializācija, un tas neizslēdz potenciālo sadarbību konkrētu projektu ietvaros, līdzīgi kā, piemēram, Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas būvniecībā apvienojušies vairāki Latvijas būvnieki. Abu uzņēmumu apvienošanās patlaban netiek apskatīta," skaidroja Rāvis.

Jau ziņots, ka 21.februārī par LEC vienīgo īpašnieku kļuvis uzņēmējam Guntim Rāvim par 60% pastarpināti piederošais uzņēmums SIA "Energoholdings", biznesa portālu "Nozare.lv" informēja LEC pārstāve Maija Dulle-Sūniņa.

"Energoholdinga" īpašnieki ir Rāvim pilnībā piederošā SIA "GRIF 23" (60%), SIA "B. Holdings" (19%), SIA "Rīno" (6%), kā arī trīs privātpersonas - Andris Asars-Asarovskis (5%), Ivo Čerbakovs (5%) un Pēteris Dzirkals (5%).

SIA "B. Holdings" un SIA "Rīno" vienīgais īpašnieks ir Iļja Basins.

16.februārī par lielāko LEC īpašnieku kļuva cita būvuzņēmuma "Skonto būve" līdzīpašnieks Ivars Millers, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.

16.februārī mainījušies LEC īpašnieki - maksātnespējīgās AS "Alta Property & Construction" vietā par 100% LEC kapitāldaļu īpašnieku kļuvusi SIA "IM Invest". Šī uzņēmuma īpašnieki kopš 10.februāra ir Millers - 70% kapitāldaļu, kā arī mazpazīstamais uzņēmējs Nikolajs Čistjakovs - 30%. Pirms tam "IM Invest" pilnībā piederēja Milleram.

Kā ziņots, iepriekš nesekmīgi tika rīkota LEC kapitāldaļu izsole. Pirmajā izsolē LEC kapitāldaļu novērtējums bija 1 105 000 latu.

Jau ziņots, ka LEC apgrozījums 2009.gadā bija 25,2 miljoni latu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija. Tas bija par 46,1% mazāk nekā 2008.gadā, kad šis rādītājs bija 46,74 miljoni latu.

LEC zaudējumi 2009.gadā bija 4,6 miljoni latu, bet 2008.gadā strādāts ar 1,85 miljonu latu peļņu.

LEC dibināts 1992.gadā un darbojas vispārējās būvniecības jomā, kā arī veic enerģētikas un sakaru objektu celtniecību. Sākotnējo pieredzi uzņēmums guva, pārsvarā strādājot ārvalstīs, bet patlaban koncentrējies darbībai vietējā tirgū.

2007.gadā LEC īpašnieks Jānis Kols 100% uzņēmuma daļu pārdeva investīciju kompānijai "Alta Capital Partners".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!