Foto: LETA
Iespējams, jau otrdien tiks parakstīts līgums par ogu un dārzeņu pārstrādes uzņēmuma SIA "Pure Food" pārdošanu, informē portāls "Neatkarīgās Tukuma Ziņas".

Par to pagājušās nedēļas pēdējās darbadienas sapulcē savus darbiniekus informējis uzņēmuma dibinātājs un īpašnieks Aivars Žimants.

"Pure Food" vēloties iegādāties kāds beļģu uzņēmums, kas strādā līdzīgā jomā, norāda portāls. Telefoniski sazinoties ar Žimantu, portāls uzzinājis, ka lēmums par uzņēmuma pārdošanu ir procesā un paiešot zināms laika, kamēr tas tiešām notiks.

Žimants portālam noliedzis, ka beļģi varētu nopirkt "Pure Food" un kā vērā ņemamu savas nozares konkurentu likvidēt. "Pure Food" šajā darījumā neiesaistoties kā tāds nabadziņš, kam jāpalīdz, bet gan kā līdzvērtīgs partneris: "Tas, ko esam paveikuši, zināms tālu pasaulē, un jārada iespēja speciālistiem likt lietā viņu zināšanas un izstrādātās tehnoloģijas. Uzņēmums netiks slēgts, netiks samazinātas darba vietas, tieši otrādi - būs jaunas. Ir jāattīstās, neatkarīgi no tā, vai uzņēmuma vadībā būšu es, vai kāds cits. Un tas arī nozīmē, ka nebūs tā, kā bija," sacījis īpašnieks.

Žimants apstiprinājis, ka pats turpinās darbu paša veidotajā uzņēmumā "Pure Chocolate", kas plāno celt jaunu rūpnīcu.

Jau vēstīts, ka, mainoties kapitāldaļu sadalījumam, ogu un augļu pārstrādes uzņēmums SIA "Pure Food" pilnībā nonācis Aivara Žimanta un Pētera Žimanta īpašumā, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.

Lielākais uzņēmuma akcionārs A.Žimants palielinājis sev piederošo kapitāldaļu skaitu no 2310 līdz 26 827, iegūstot 92,02% akciju. Savukārt viņa dēls P.Žimants palielinājis savu kapitāldaļu skaitu no 200 līdz 2328 daļām, iegūstot 7,98% uzņēmuma akciju.

Savas akcijas Žimantiem pārdevuši līdzšinējie akcionāri Juris Rībens (0,67%), Andrejs Lazdiņš (0,59%) un Ilva Pļaviņa (0,08%).

"Pure Food" pamatnodarbošanās ir augļu un ogu piedevu ražošana piena pārstrādes un konditorijas produktu ražošanas uzņēmumiem.

"Pure Food" ražo 85% industriālās produkcijas, bet 15% produkcijas tiek ražoti ikdienas patēriņiem. "Pure Food" ievārījumi Latvijas tirgū aizņem 55% tirgus, vairāk nekā 60% produkcijas eksportējot uz Krieviju, Lietuvu, Igauniju, Skandināvijas valstīm, Apvienotajiem Arābu Emirātiem un citām valstīm. Kopš 2009.gada uzņēmums tirgū piedāvā vairāku veidu kečupus, tomātu mērces, zupas un sīrupus.

"Pure Food" 2009.gada apgrozījums bija 11 miljoni latu, kas ir par 5% vairāk nekā 2008.gadā.

Uzņēmuma peļņa 2009.gadā bija 401 000 latu.

2010.gada darbības rezultātus "Pure Food" vēl nav publiskojis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!