Foto: F64

Lai nodrošinātu efektīvāku VAS "Latvijas Pasts" (LP) darbību un biznesa plānā noteikto mērķu sasniegšanu, piektdien Satiksmes ministrija ir pieņēmusi lēmumu par uzņēmuma valdes maiņu, informē ministrija.

No amatiem tika atsaukts LP valdes priekšsēdētājs Aigars Vītols un valdes locekļi Ilze Aleksandroviča, Ivo Lecis un Andrejs Vīcups.

Par uzņēmuma jauno valdes priekšsēdētāju iecelts ilggadējais LP darbinieks Māris Kleinbergs, kuram ir plaša pieredze pasta, kā arī transporta un loģistikas jomās, vēsta ministrija.

LP norēķinu sistēmas un finanšu pakalpojumu attīstīšanas un pilnveidošanas nolūkā par valdes locekli apstiprināts Egons Strazdiņš. Viņam ir ilggadēja pieredze banku pakalpojumu attīstīšanā, tostarp finanšu produktu pārdošanā.

Trešā valdes locekļa amatā apstiprināts Arnis Salnājs, kas strādājis dažādos augsta līmeņa juridiskajos birojos, tostarp "Sorainen". Gūta arī pieredze banku sektorā, tai skaitā maksājumu karšu pakalpojumu attīstīšanā. Salnājs apgūst Būvniecības tiesību un strīdu risināšanu maģistrantūrā Londonas universitātē, informē ministrija.

Par LP valdes priekšsēdētāju ilggadējs pasta darbinieks, bijušais uzņēmuma tehniskais direktors Aigars Vītols apstiprināts pērn decembrī. Amatu LP 2003. gadā Vītols zaudēja pēc tam, kad LP padome ieteica kompānijas akcionāru pilnsapulcei viņu, kā arī uzņēmuma valdes priekšsēdētāju un ģenerāldirektoru Aivaru Droiski un valdes locekli Aigaru Krūmu atsaukt no valdes saistībā ar strīdīgo pasta šķirošanas kompleksa būvniecības konkursu. 2007.gadā tiesa gan atzina, ka Krūma atbrīvošana no amata nebija pamatota.

Jau vēstīts, ka ZZS pārstāvim Uldim Augulim uzņemoties SM vadību, amatpersonas tika nomainītas  vairākos valsts uzņēmumos, kuros kapitāldaļu turētāja ir SM. Amatus uzņēmumos zaudējuši ar iepriekšējo ministru Aināra Šlesera (LPP/LC) un Kaspara Gerharda (TB/LNNK) partijām saistītie cilvēki, vietu dodot tagadējā ministra Ulda Auguļa (ZZS) politiskajiem domubiedriem, kā arī atsevišķām bezpartejiskām personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!