Nomainīta būvfirmas SIA "Latvijas Energoceltnieks" (LEC) valde, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.

No darba uzņēmuma valdē atbrīvots valdes priekšsēdētājs Pēteris Dzirkals un valdes locekļi Andris Asars-Asarovskis un Didzis Vītols.

Par jauno LEC valdes priekšsēdētāju iecelts Aļģirds Pipars, bet par LEC valdes locekli iecelta Madara Upena. Darbu LEC valdē turpina valdes locekle Sanita Vība.

LEC līdzīpašnieks un bijušais valdes priekšsēdētājs Dzirkals skaidroja, ka izmaiņas LEC valdes sastāvā veiktas ar nolūku nodalīt akcionāru funkcijas un uzņēmuma operatīvo vadību.

"2011.gadā lielas pūles veltījām, lai racionalizētu vadības procesus un radītu vadības struktūru, kas spēj darboties bez tiešas akcionāru iesaistes ikdienas darbā. Patlaban uzņēmums ir ļoti labā stāvoklī, un uzskatām šo par piemērotu brīdi uzticēt uzņēmuma operatīvo vadību uzticamiem un zinošiem cilvēkiem. Paši turpmāk vēl vairāk koncentrēsimies tieši uz stratēģiskajiem un ar attīstību saistītiem jautājumiem," skaidroja Dzirkals.

LEC peļņa 2010.gadā bijusi 616 641 lats, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.

2009.gadā uzņēmums strādāja ar 4,6 miljonu latu zaudējumiem, bet 2008.gadā strādāts ar 1,85 miljonu latu peļņu.

2010.gadā LEC apgrozījums bija 21,1 miljons latu. Tas ir par 16,3% mazāk nekā 2009.gadā, kad LEC apgrozījums bija 25,2 miljoni latu. 2008.gadā šis rādītājs bija 46,74 miljoni latu.

LEC dibināts 1992.gadā un darbojas vispārējās būvniecības jomā, kā arī veic enerģētikas un sakaru objektu celtniecību. Sākotnējo pieredzi uzņēmums guva, pārsvarā strādājot ārvalstīs, bet patlaban koncentrējies darbībai vietējā tirgū.

2007.gadā LEC īpašnieks Jānis Kols 100% uzņēmuma daļu pārdeva investīciju kompānijai "Alta Capital Partners".

Kā ziņots, 2011.gada 21.februārī par LEC vienīgo īpašnieku kļuvis uzņēmējam Rāvim par 60% pastarpināti piederošais uzņēmums SIA "Energoholdings".

"Energoholdinga" īpašnieki ir Rāvim pilnībā piederošā SIA "Grif 23" (60%), SIA "B. Holdings" (19%), SIA "Rīno" (6%), kā arī trīs privātpersonas - Andris Asars-Asarovskis (5%), Ivo Čerbakovs (5%) un Pēteris Dzirkals (5%).

SIA "B. Holdings" un SIA "Rīno" vienīgais īpašnieks ir Iļja Basins. Laikraksta "Dienas Bizness" veidotajā 2007.gada visvairāk nopelnījušo 100 Latvijas uzņēmēju topā Basins ieņem 27.vietu ar nopelnītajiem 2,6 miljoniem latu. 14 kompāniju līdzīpašnieka galvenais peļņas avots ir SIA "Olimps" - inženierpakalpojumu uzņēmums, kura klientu vidū ir Latvijas lielākās enerģētikas nozares kompānijas. 2007.gada laikā Basina peļņas daļa no viņam piederošajām kapitāldaļām pieaugusi vairāk nekā dubulti, un viņš topā pakāpies no dalītas 51.-52.vietas 2006.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!