Foto: LETA
Bankrotējušā rapšu un linu eļļas ražotāja SIA "Iecavnieks" jaunie īpašnieki - SIA "Dēseles dzirnavas" vadītāji uzņēmumu uzskata par labu investīciju un solās ražotnes darbu Iecavas novadā turpināt, vēsta reģionālais laikraksts "Bauskas Dzīve".

Lai pilntiesīgi pārņemtu uzņēmumu, SIA "Dēseles dzirnavas" līdz februāra beigām jāsamaksā aptuveni 1,46 miljoni latu. "Patlaban notiek pārrunas ar investoriem," "Bauskas Dzīvei" saka jaunā saimnieka pārstāve Daila Vīksne-Pizika, apliecinot, ka uzņēmums darbu turpinās.

"Dēseles dzirnavu" valdes loceklis Aldis Vīksne "Bauskas Dzīvei" skaidro, ka līdz šim intensīvā augļu un ogu audzēšanā specializētā uzņēmuma īpašnieki "Iecavnieku" uzskata par "saistošu" no investīciju viedokļa.

"Skaidri zinām, ka gribam ražojošu un pelnošu uzņēmumu ar augstu rentabilitātes līmeni, bet par precīzākiem plāniem varēsim runāt, kad dziļāk iepazīsimies ar situāciju," pauž Vīksne, "mūsu mērķis nav noturēt līdera pozīcijas apgrozījuma ziņā, galvenais ir peļņa." Par peļņas palielināšanu gan varēšot runāt pēc nopietnākas izpētes atkarībā no papildu investīcijām. Pārstrādes segments darbojas sekmīgi, secina Vīksne, norādot, ka galvenais būs uzlabot lauksaimnieciskās produkcijas ražošanas efektivitāti.

Sadarboties ar jaunajiem saimniekiem gatavs Arnolds Babris, "Iecavnieka" īpašuma uzturētāja SIA "Vegetable Oil" līdzīpašnieks. Viņš ticies ar Vīksni-Piziku un varot piedāvāt savu pieredzi grimstošu uzņēmumu atkopšanā, zīmola veidošanas un mārketinga prasmi, kā arī biznesa sakarus 35 valstīs, "Bauskas Dzīvei" stāsta uzņēmējs.

Ne "Vegetable Oil", ne "Swedbank" netika pie solīšanas par "Iecavnieku" 25.janvāra izsolē, jo "Dēseles dzirnavas" bija pirmtiesīgās pretendentes, balstoties uz tai piederošu īpašumu "Podziņas", kas atrodas līdzās bankrotējušās ražotnes zemei Iecavas novadā. Šādu iespēju paredz Maksātnespējas likuma nosacījumi par lauksaimniecības uzņēmumu bankrotu.

"Dēseles dzirnavu" darījums par "Podziņām" Iecavas novada domē reģistrēts pērn, 15.novembrī, "Bauskas Dzīvi" informēja pašvaldības zemes ierīcības dienesta vadītājs Aivars Mačeks. Tas rāda, ka īpašums, iespējams, apzināti iegādāts, lai izmantotu likumā paredzētās priekšrocības un nopirktu uzņēmumu par izsoles sākumcenu 1,62 miljoni latu.

"Iecavnieka" agrākais īpašnieks un vadītājs Dainis Lagzdiņš "Bauskas Dzīvei" situāciju komentēt nevēlas, vien nosakot: "Viss jau beidzies." Aiju Lagzdiņu, vienu no divām "Dēseles dzirnavu" īpašniecēm, Dainis Lagzdiņš nepazīstot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!