Foto: LETA

Latvijas zāļu ražotājs AS "Olainfarm" pērn guvis rekordlielu peļņu 6,8 miljonu latu apjomā, liecina uzņēmuma publicētais paziņojums "NASDAQ OMX Riga" biržā.

Peļņa bijusi par 93% lielāka nekā 2010.gadā, kad tā bija 3,53 miljoni latu.
"Olainfarm" neauditētais peļņas un zaudējumu aprēķins par 2011.gadu liecina, ka koncerna apgrozījums bija 36,71 miljons latu.

Pērn "Olainfarm" realizācijas apjomi palielinājušies visos uzņēmuma galvenajos tirgos, izņemot Gruziju, kurā, salīdzinot ar 2010.gadu, tā samazinājās par 20%.

Realizācijas pieauguma tempi bijuši no 17% Krievijā līdz 1710% Nīderlandē. "Olainfarm" lielākie noieta tirgi 2011.gadā bijuši Krievija, Ukraina, Baltkrievija, Latvija, Kazahstāna un Lielbritānija.

Pagājušā gada laikā pabeigta 39 produktu reģistrācija vairākās valstīs, kā arī četru produktu reģistrācija Pasaules Veselības organizācijas globālās zāļu apgādes sistēmā. Pašlaik izskatīšanas stadijā atrodas "Olvazol" kapsulu formas reģistrācijas pieteikums Ukrainā.

Tāpat saskaņā ar neauditētajiem 2011.gada finanšu rādītājiem plānotā apgrozījuma
prognoze ir pārsniegta par 5%, bet gada peļņas prognoze - par 8%.

Pērn koncerna sastāvā notikušas vairākas izmaiņas. To veido mātesuzņēmums AS "Olainfarm" un tā meitasuzņēmums SIA "Reinolds", kam pieder vairāki ar jaunajiem produktiem saistīti patenti, un meitasuzņēmums SIA "Ozols JRD", par kura galveno darbības virzienu kļūšot aktīvās atpūtas un sporta pasākumu organizēšana Olaines pilsētā, kā arī meitasuzņēmums "Olainfarm Enerģija", kas nodarbosies ar elektroenerģijas ražošanu un pārdošanu, izmantojot koģenerācijas tehnoloģijas.

Kopš 2011.gada 4.ceturkšņa koncerna sastāvā ietilpst arī tūrisma aģentūra "First Class Lounge" un farmācijas mazumtirdzniecības uzņēmumi SIA "Ilmas Aptiekas", SIA "Juko 99", SIA "Veritas Farm", SIA "Inula Farma", SIA "Vita Plus" un AS "Lege Artis Rīga".

Kā ziņots, 2011.gadā provizoriskais "Olainfarm" realizācijas apjoms sasniedzis 36,27 miljonus latu, kas ir pieaugums par 45%.

"Olainfarm" akcijas tiek kotētas "NASDAQ OMX Riga" Oficiālajā sarakstā.
Biznesa žurnāla "Kapitāls", "IBS Prudentia" un biržas 2011.gada pētījumā "101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums" AS "Olainfarm" ar uzņēmuma vērtību 51,13 miljoni latu ierindota 42.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!