Foto: LETA

Kopš Zemkopības ministrijas (ZM) februārī VAS "Latvijas Valsts meži" (LVM) dotā uzdevuma - būtiski palielināt meža īpašumu, iepērkot meža zemes no tiem meža īpašniekiem, kas to vēlas pārdot, privāto mežu īpašnieku interese ir "ļoti liela", portālu "Delfi" informēja ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā.

Februārī ZM devusi piekrišanu 67 hektāru mežu pirkšanai par kopējo summu 65,6 tūkstoši latu.

"Meža īpašnieku lielā interese pārdot savus mežus valstij piederošajai akciju sabiedrībai LVM norāda, ka mūsu lēmums ir bijis pareizs, jo meža īpašniekiem nav vienalga, kā rokās nonāk viņu īpašums un kā tas tiks apsaimniekots nākotnē," norāda zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Straujuma norāda, ka ZM tāpat kā Latvijas sabiedrība esot nobažījusies, ka "Latvijā salīdzinoši lielos apjomos zemi un mežus uzpērk ārvalstu iedzīvotāji un uzņēmumi". "Ar šo lēmumu mēs panāksim, ka pārdotie meži joprojām piederēs Latvijas sabiedrībai un tiks apsaimniekoti atbilstoši valsts ekonomiskajām, vides aizsardzības un sabiedrības interesēm un vajadzībām," apgalvo ministre.

Īpašniekiem, kuri vēlas pārdot savus mežus, ir pieejama izsmeļoša informācija par pirkšanas–pārdošanas procedūru LVM mājas lapā. LVM izskatīs visus meža zemes pārdošanas piedāvājumus, izvērtējot katru atsevišķi, tajā skaitā katra konkrētā īpašuma piedāvāto cenu, informē ZM. Procedūra noslēdzas ar akcionāra – ZM – lēmumu atļaut LVM pirkt izvērtētos piedāvājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!