Foto: DELFI
Īrijas zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair"pagājušajā gadā bija līdere Lietuvas aviopasažieru regulāropārvadājumu tirgū, bet Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic"bija otrajā vietā, liecina Lietuvas civilās aviācijas pārvaldesotrdien publiskotie dati.

Saskaņā ar tiem "Ryanair" 2011.gadā pārvadāja 43% no visiem Lietuvas aviopasažieriem, kas izmantoja regulāros reisus, un tas bija par astoņiem procentpunktiem vairāk nekā 2010.gadā. Savukārt "airBaltic" pērn ierindojās otrajā vietā ar 11% tirgus daļu, kas bija par pieciem procentpunktiem mazāka nekā 2010.gadā, bet Ungārijas "Wizzair" bija trešajā vietā ar 9% daļu.

Sekoja Skandināvijas aviofirma SAS un Vācijas "Lufthansa" – šīs kompānijas pagājušajā gadā apkalpoja attiecīgi 7% un 6% aviopasažieru Lietuvā, kas devās regulārajos lidojumos.

Lietuvas lidsabiedrības "Small Planet Airlines" tirgus daļa pērn kritās līdz 0,01% pretstatā 9% aizpērn.

Starp citām kompānijām, kas darbojās Lietuvas regulāro reisu tirgū, bija arī "Finnair", "Czech Airlines", "Estonian Air", LOT, "Norwegian Air Shuttle", "UTair Aviation", "AeroSvit Airlines", "Aerlingus", "Austrian Airlines", "Brussels Airlines", "Skyways Express", "Transaero", "Russline" un "IrAero".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!