Foto: Publicitātes foto

Latvijas lielākais graudu pārstrādes uzņēmums "Dobeles dzirnavnieks" pērn strādāja ar 56,847 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 61% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga vairāk nekā 2,3 reizes ‒ līdz 2,534 miljoniem latu, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais uzņēmuma finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā norādīts, ka apgrozījuma pieaugums ir saistīts ar "Dobeles dzirnavnieka" aktīvu darbību eksporta tirgu apgūšanā un piedalīšanos dažādos projektos. Kompānijas vadība uzsver, ka pērn uzņēmuma eksporta apgrozījums veidoja 44% no kopējā apgrozījuma.

Pērn "Dobeles dzirnavnieka" ražotnēs pārstrādāti 136 tūkstoši tonnu graudu, turklāt graudu pārstrādes apmērs, salīdzinot ar 2010.gadu, ir pieaudzis par 36 tūkstošiem tonnu.

Kompānijas vadība arī uzsvēra, ka, salīdzinot ar 2010.gadu, pagājušajā gadā uzņēmumā ražotās produkcijas realizācija ir palielinājusies par 79 tūkstošiem tonnu jeb 63,7%, tostarp graudu pārtikas produktu realizācija palielinājusies par 10 tūkstošiem tonnu jeb 19,2% un dzīvnieku barības realizācija palielinājusies par 32 tūkstošiem tonnu jeb 74,4%.

Saskaņā ar sniegto informāciju pērn "Dobeles dzirnavnieks" veicis arī lielus ieguldījumus ‒ investējis sešus miljonus latu ražošanas tehnisko resursu modernizācijā un jaunu ražotņu izveidē. "2011.gadā tika pabeigta dzirnavu, graudu kaltēšanas tehnoloģiskās līnijas un graudu tīrīšanas, malšanas un fasēšanas tehnoloģiskās līnijas rekonstrukcija, sākta makaronu ražotnes un miltu glabātavas celtniecība," teikts vadības ziņojumā un norādīts, ka pērn arī turpinājās attīstības pasākumi tirgus izpētē un meklēti jauni produkcijas realizācijas tirgi.

Pērn uzņēmums arī turpināja attīstīt informācijas sistēmu un no 2011.gada ieviesa jaunu uzskaites programmu. Kompānijas vadība apliecināja, ka arī šogad turpinās darbs pie informācijas tehnoloģiju sistēmu modernizēšanas.

Vienlaikus "Dobeles dzirnavnieka" vadība pavēstīja, ka šogad uzņēmums plāno investēt attīstībā vismaz 3,5 miljonus latu. 2012.gadā plānots saglabāt galveno produkcijas veidu realizācijas tirgu, veikt aktivitātes jauno produktu virzīšanai tirgū, turpināt efektivizēt uzņēmuma vadību un apakšstruktūras, lai kāpinātu darba ražīgumu attiecībā pret vienu nodarbināto, kā arī sertificētu dzirnavas un makaronu ražotni.

2010.gadā "Dobeles dzirnavnieks" strādāja ar 35,296 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 44% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa palielinājās par 58% un bija 1,101 miljons latu.

"Dobeles dzirnavnieka" lielākais īpašnieks ir Igaunijas "Tartu Veski" piederošā kompānija "Invest DD".

Kompānijas "Dobeles dzirnavnieks" galvenie darbības virzieni ir labības, labības produktu glabāšana un pārstrāde, visu veidu miltu un miltu maisījumu ražošana, mannas, makaronu, putraimu, grūbu, pārtikas kliju ražošana, griķu pārstrāde, pārtikas produktu fasēšana, dzīvnieku barības ražošana, vairumtirdzniecība, mazumtirdzniecība un piegādes serviss Latvijā. Uzņēmums sniedz arī graudu glabāšanas, tīrīšanas un kaltēšanas pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!