Foto: DELFI

Uzņēmuma reģistrs (UR) piektdien, 6.jūlijā, ir pārreģistrējis uzņēmuma "Ventbunkers" padomes sastāvu un joprojām par tā priekšsēdētāju atzīts Olafs Berķis, informēja uzņēmuma pārstāvis Mārcis Krastiņš.

Par uzņēmuma padomes locekļiem iecelti Jānis Junkers, Gatis Klimass, Aleksejs Ovods un Genādijs Ševcovs.

Krastiņš uzsver, ka UR lēmuma pieņemšanu vairs neatlika, un oficiāli tika piereģistrēti uzņēmuma īpašnieku iesniegtie dokumenti.

"Visi citi, kas sūta dokumentus uzņēmuma padomes vai valdes vārdā, par tās pārstāvjiem tikai uzdodas," uzsver Krastiņš.

Saskaņā ar Rīgas apgabaltiesas 29.jūnija lēmumu Šveices advokātam Rūdolfam Meroni un viņa līdzgaitniekiem aizliegts ieņemt amatus "Ventbunkerā", iepriekš biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmuma padomes pārstāvis Krastiņš.

Uzņēmuma reģistrā informēja, ka 3.jūlijā pieņemts valsts notāra lēmums "Ventbunkers" lietā par nodrošinājuma līdzekļa reģistrēšanu un ir piemērots aizliegums Meroni, Jānim Hāzem, Aivaram Gobiņam, Aritai Lindei, Alvim Hāzem, Dāvidam Anstisam, Diānai Juknai, Dementjevam Mihailam iesniegt Uzņēmumu reģistrā pieteikumus par izmaiņu "Ventbunkers" padomes sastāvā reģistrāciju komercreģistrā bez komercreģistrā reģistrētās "Ventbunkers" valdes, atbilstoši Komerclikuma 278.panta prasībām, sastādīta un parakstīta akcionāru saraksta, kurā norādīts, kas piedalījās "Ventbunkers" akcionāru sapulcē, kurā lēma par šādām izmaiņām.

Tāpat aizliegts iesniegt Uzņēmumu reģistrā pieteikumus par "Ventbunkers" grozījumiem statūtos, pamatkapitāla palielināšanu vai samazināšanu, koncernu līguma noslēgšanu, sabiedrības reorganizāciju vai likvidāciju ierakstīšanu komercreģistrā, bez komercreģistrā reģistrētās "Ventbunkers" valdes, atbilstoši Komerclikuma 278.panta prasībām, sastādīta un parakstīta akcionāru saraksta, kurā norādīts, kuri akcionāri piedalījās "Ventbunkers" akcionāru sapulcē, kurā lēma par grozījumiem statūtos, pamatkapitāla palielināšanu vai samazināšanu, sabiedrības reorganizāciju vai likvidāciju.

"Ventbunkers" valdē patlaban darbojas Dzintars Kašs, Raimonds Grīniņš un Andrejs Piņkovs.

Iepriekš UR apstiprināja, ka saņemts Rīgas apgabaltiesas tiesu izpildītāja lēmums "Ventbunkera" lietā, taču tā saturu valsts notārs izskatīšot un lēmumu pieņemšot līdz 4.jūlijam.

Meroni pārstāvis Aivars Gobiņš savukārt uzskata, ka "Berķa apmaksātas personas ar digitālās TV lietā par krāpniecību apsūdzēto advokātu Mārtiņu Kvēpu priekšgalā ar apšaubāmiem un, iespējams, krimināli sodāmiem līdzekļiem, izmantojot Rīgas apgabaltiesu, cenšas panākt, lai no "Ventbunkers" pārvaldes prettiesiskā veidā izstumtu likumīgos uzņēmuma akcionārus "Yelverton Investment B.V." un "Yelverton Investments B.V.", kuriem pieder "Ventbunkers" akciju kontrolpakete".

"Ventbunkers" dibināta 1994.gadā un savu darbību veic Ventspils brīvostas teritorijā.

Galvenokārt tiek nodrošināta naftas produktu pieņemšana no dzelzceļa vagoncisternām un naftas produktu tālāka iekraušana tankkuģos no četrām piestātnēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!