Foto: LETA

AS "Olainfarm" koncerns šā gada pirmajos sešos mēnešos nopelnījis 3,7 miljonus latu, kas ir par 15% vairāk, salīdzinot ar kompānijas pērn pirmajā pusgadā gūto peļņu - 3,2 miljoniem latu, liecina uzņēmuma paziņojums biržā "NASDAQ OMX Riga".

Kompānija atzīmē, ka šā gada pirmais pusgads ir bijis ienesīgākais "Olainfarm" darbības vēsturē. "Olainfarm" konsolidētais apgrozījums 2012.gada pirmajā pusgadā sasniedzis 22,7 miljonus latu, kas ir par 27% vairāk, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2011.gadā.

2012.gada pirmajā pusgadā turpināja pieaugt "Olainfarm" realizācijas apjomi visos uzņēmuma galvenajos tirgos, izņemot Baltkrieviju, kur tas saglabājās nemainīgs. Visstraujākais realizācijas pieaugums 2012.gada sešos mēnešos vērojams Taivānā, kur pārdošanas apjoms palielinājies par 596%, Latvijā – par 313% un Lielbritānijā – par 75%.

"Olainfarm" lielākie noieta tirgi šā gada pirmajos sešos mēnešos bija Krievija, Latvija, Ukraina, Baltkrievija un Lielbritānija.

"Mēs esam aizvadījuši kārtējo "Olainfarm" vēsturē ienesīgāko pusgadu, kurā, pateicoties savam aptieku tīklam, esam par četrām reizēm palielinājuši medikamentu realizāciju Latvijā. Jau otro gadu esam spējuši gandarīt akcionārus ar dividendēm un esam noskaņoti šo ieviest par ilgtermiņa tradīciju," paziņojumā norāda "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

"Olainfarm" šā gada budžets un darbības plāns paredz, ka uzņēmuma konsolidētais apgrozījums 2012.gadā sasniegs 48 miljonus latu, bet peļņa - 8,6 miljonus latu. Saskaņā ar 2012.gada pirmā pusgada neauditēto pārskatu realizācija gada pirmajos sešos mēnešos sasniegusi 47,2%, bet peļņa – 42,9% no gadā plāna.

"Olainfarm" ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Šobrīd "Olainfarm" produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

"Olainfarm" akcijas kotē biržas "NASDAQ OMX Riga" Baltijas Oficiālajā sarakstā. Kompānijas lielākais akcionārs ar 42,56% akciju ir SIA "Olmafarm", bet Valērijam Maliginam pieder 29,24% kapitāldaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!