Foto: F64
Vācija atbalsta Latvijas iestāšanos eiro zonā 2014.gadā, un eiro ieviešana veicinās Vācijas uzņēmumu aktivitāti Latvijā, uzskata Vācijas–Baltijas Tirdzniecības kamera Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Kameras sabiedrisko attiecību speciāliste Kerstina Leizeringa (Kerstin Leisering) aģentūrai BNS atzina, ka kamera atbalsta Latvijas iestāšanos eiro zonā galvenokārt tādēļ, ka tas sekmētu Latvijā aktīvo vācu uzņēmumu uzņēmējdarbību. Vācijai Latvija ir nozīmīga ekonomiskā partnere, un sagaidāms, ka kopēja valūta atvieglos divpusējās ekonomiskās attiecības.

"Eiro ieviešana Igaunijā liecina, ka uzņēmumi tikai iegūst no lielākas cenu pārredzamības un novērstām izmaksām saistībā ar valūtas konvertāciju darījumos," uzsvēra kameras prezidents Tomass Šellkopfs (Thomas Schöllkopf). "Tā ir laba zīme, ka Latvija jau tagad izpilda Māstrihtas kritērijus un līdz ar to ir gatava turpmākai integrācijai Eiropā," viņš piebilda.

Vācijas‒Baltijas Tirdzniecības kamera Igaunijā, Latvijā, Lietuvā ir uzņēmējdarbības tiešo kontaktu veicināšanas platforma, kas piedāvā firmām plašu pakalpojumu klāstu un informāciju. Kā daļai no globālā Vācijas Ārējo tirdzniecības kameru tīkla ar 120 birojiem 80 valstīs Vācijas‒Baltijas Tirdzniecības kameras mērķis ir veicināt Vācijas‒Baltijas ekonomiskās attiecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!