Foto: LETA
Izsolītas Latvijā lielākā putnu gaļas ražotāja "Putnu fabrikas "Ķekava"" akcijas, kas piederēja tā māteskompānijai "Ķekavas broileri", pastāstīja uzņēmumu sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Liepiņa.

Viņa informēja, ka šonedēļ notikusī "Putnu fabrikas "Ķekava"" izsole uzskatāma par pabeigtu. "27.novembrī notika "Ķekavas broileriem" piederošo akciju izsole, kas līdz ar akcionāru sapulces lēmumu, kurš tika pieņemts 28.novembrī, uzskatāma par noslēgtu. Izsolē piedalījās viens pretendents, kas arī ieguva izsolē piedāvātās akcijas," teica Liepiņa.

Līdz ar to izsolīti "Ķekavas broileriem" piederošie 64,8 tūkstoši "Putnu fabrikas "Ķekava"" akciju ar nominālvērtību 1 814 400 latu. "Lursoft" informācija liecina, ka "Putnu fabrikas "Ķekava"" pamatkapitāls ir 5 632 620 latu. Tādējādi izsolītās akcijas veido 32% no uzņēmuma kopējā pamatkapitāla.

Liepiņa atzina, ka atbilstoši "Ķekavas broileru" valdes teiktajam notikušais darījums neietekmēs jau sāktās "Ķekavas broileru" aktivitātes uzņēmuma ilgtspējas nodrošināšanai.

Viņa arī klāstīja, ka piektdien izskatīšanai Rīgas rajona tiesā tiks iesniegts jau saskaņotais "Ķekavas broileru" tiesiskās aizsardzības plāns.

Jau vēstīts, ka šonedēļ izsolē piedāvāja iegādāties 64,8 tūkstošus "Putnu fabrikas "Ķekava"" akciju, kuru kopējā nominālvērtība ir 1 814 400 latu.

Liepiņa  iepriekš sacīja, ka akcijas tiek izsolītas ar mērķi piesaistīt investoru "Ķekavas broileriem". "Akcijas tiek piedāvātas atklātā izsolē, jo uzņēmuma "Ķekavas broileri" darbībai par labu nāktu un jaunu sparu dotu jaunu investoru piesaiste," teica Liepiņa.

Šogad janvārī "Putnu fabrikai "Ķekava"" tika pasludināts tiesiskās aizsardzības process. To atbalstīja kreditoru vairākums – 92%, tostarp "Lielzeltiņi", "Rīgas kombinētās lopbarības rūpnīca", Valsts ieņēmumu dienests un "Nordea Bank Finland plc".

"Putnu fabrika "Ķekava"" darbību sāka 1974.gadā. Uzņēmums nodarbojas ar mājputnu gaļas pārstrādi. 2004.gada vasarā par tā kontrolpaketes īpašnieku kļuva uzņēmums "Kopfonds". Tā kā "Putnu fabrika "Ķekava"" ir akciju sabiedrība, tad tai nav jāaktualizē informācija par īpašniekiem.

Kompānija pērn strādāja ar 20,046 miljonu latu apgrozījumu, kas ir aptuveni tikpat, cik gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi pieauguši par 70% – līdz 4,019 miljoniem latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!