Foto: morgueFile

Telekomunikāciju pakalpojumu uzņēmumu "Baltcom" un IZZI īpašnieki rīko sarunas par abu uzņēmumu darbības apvienošanu, pavēstīja abu uzņēmumu pārstāvji.

Iecerētā darījuma mērķis ir fokusēt kopējos uzņēmumu resursus tālākai interaktīvo pakalpojumu attīstībai un jaunu, mūsdienīgu tehnoloģiju ieviešanai. Patlaban ir iesniegts pieteikums Konkurences padomē, jo iecerētajam darījumam ir nepieciešama padomes atļauja. Līdz Konkurences padomes lēmuma pieņemšanai abas kompānijas turpinās darboties kā neatkarīgi uzņēmumi. Iecerētā darījuma struktūra un nosacījumi ir konfidenciāli.

"Telekomunikāciju nozares konsolidācija ir globāla tendence, no kuras ieguvējiem jābūt visām iesaistītajām pusēm, jo īpaši, mūsu klientiem," atzina "Baltcom" valdes priekšsēdētājs Vojko Rovere un norādīja, ka darījums ļaus kompānijai paplašināt infrastruktūras pārklājumu par aptuveni 30% un piedāvāt klientiem vēl daudzveidīgāku pakalpojumu klāstu, līdz ar to nodrošinot turpmāku izaugsmi, nostiprinot "Baltcom" pozīcijas tirgū, kā arī stiprinot veselīgu konkurenci telekomunikāciju nozarē kopumā.

IZZI valdes priekšsēdētājs Andris Zeļonka pastāstīja, ka pēdējo divu gadu laikā IZZI stratēģija ir bijusi veikt liela mēroga investīcijas infrastruktūras un jaunu, inovatīvu pakalpojumu attīstībā. "Tā kā IZZI ir veiksmīgi pabeidzis savus investīciju projektus un jaunās infrastruktūras jauda ļauj mums nodrošināt kvalitatīvus telekomunikāciju pakalpojumus daudz lielākam klientu lokam, tad divu spēcīgu tirgus dalībnieku resursu apvienošana ir loģisks solis. Galvenie ieguvēji būs klienti, kuriem mēs varēsim piedāvāt mūsdienīgas tehnoloģijas un kvalitātes standartiem atbilstošus pakalpojumus," viņš sacīja.

Konkurences padomes vecākā referente sabiedrisko attiecību jautājumos Inita Kabanova pastāstīja, ka padome iesniegumu saņēmusi 7.decembrī. Lēmums jāpieņem viena mēneša laikā, taču, ja būs nepieciešama papildu izpēte, lēmuma pieņemšanas termiņu var pagarināt līdz četriem mēnešiem no ziņojuma saņemšanas dienas.

Jau iepriekš abi uzņēmumi veikuši sarunas par apvienošanos, taču tās bijušas nesekmīgas.

Kompānija "Baltcom" piedāvā digitālās un kabeļtelevīzijas pakalpojumus, nodrošina balss telekomunikāciju un interneta sakarus. "Baltcom" lielākais īpašnieks kopš pērnā gada maija ir "RPAX One S.A.", kam pašlaik pieder 70% kapitāldaļu, 29,96% daļu īpašnieks ir Kiprā reģistrētais "Mackonar Impex Limited", bet 0,04% pieder Latvijas Valsts radio un televīzijas centram.

IZZI ir viena no lielākajām kompānijām Latvijā, kas nodrošina kabeļtelevīzijas, interneta, kā arī mobilo un fiksēto sakaru pakalpojumus. Par uzņēmuma īpašnieku 2008.gadā kļuva kompānija "Contaq Latvian Cable", kuras dibinātājs ir Luksemburgas uzņēmums "Contaq Latvia Cable Holding S.a.r.l.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!