Foto: EPA/LETA

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" apkalpoto pasažieru skaita kritums ir krietni straujāks nekā lidostai kopumā un tas nozīmē, ka pieaug ārvalstu lidsabiedrību daļas īpatsvars lidostā, liecina apkopotā statistika.

Ja starptautiskā lidosta "Rīga" pirmajos 11 mēnešos apkalpojusi 4,43 miljonus pasažieru, kas ir par aptuveni 7% mazāk nekā pērn analoģiskā laika periodā, tad "airBaltic" gada pirmajos vienpadsmit mēnešos kopumā pārvadājusi 2,76 miljonus pasažieru un tas ir par vairāk nekā 13% mazāk nekā pērn analoģiskā laika periodā.

Arī Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati par trešo ceturksni liecina, ka ārvalstu aviokompānijas ir bijušas salīdzinoši veiksmīgākas pasažieru piesaistē nekā Latvijas aviokompānijas. To pārvadāto pasažieru skaits ir pieaudzis par 0,5% pretstatā 13% kritumam Latvijas aviokompāniju pārvadāto pasažieru pārvadājumos. Līdz ar to turpina samazināties arī ar Latvijas aviokompānijām pārvadāto pasažieru īpatsvars lidostā Rīga, kas veido 66,4% jeb par 3,2% mazāk nekā pērn. Līdzīgs rezultāts gaidāms arī gada griezumā.

"airBaltic" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju. "airBaltic" flotē ir 32 lidmašīnas - sešas "Boeing 737-500", astoņas "Boeing 737-300", desmit "Fokker 50" un astoņas "Bombardier Q400Next Gen".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!