Foto: F64

Mazumtirgotājs AS "Drogas" ir informēta par Konkurences padomes (KP) lēmumu un gatavojas to pārsūdzēt, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāvji. Plašāki komentāri gan no uzņēmuma puses netiek sniegti.

Aizvadītā gada nogalē Konkurences padome nolēma piemērot AS "Drogas" 18 967 latu naudas sodu par tirgus varas ļaunprātīgu izmantošanu.

KP secināja, ka, uzspiežot netaisnīgus, nesamērīgus un nepamatotus sadarbības nosacījumus vairumtirdzniecības uzņēmumam SIA "Euro Cosmetics", AS "Drogas" veicināja tā maksātnespējas iestāšanos. Tāpat AS "Drogas" rīcība, pieprasot atlaides no saviem piegādātājiem, radīja patērētājiem nelabvēlīgo "ūdensgultas efektu", kad vairumtirgotājs citiem mazumtirgotājiem spiests piedāvāt preces par augstāku cenu, lai kompensētu zaudējumus, kas radušies no sadarbības ar AS "Drogas".

AS "Drogas" piemērots maksimālais likumā noteiktais naudas sods par šādu pārkāpumu – 0,05% no iepriekšējā gada neto apgrozījuma. Nosakot sodu, KP ņēma vērā gan pārkāpuma smagumu, ilgumu un radītās sekas, gan AS "Drogas" rīcību, kavējot izmeklēšanu, – uzņēmums slēpa pierādījumus, kā arī ilgstoši nesadarbojās ar KP. AS "Drogas" piemērots arī tiesiskais pienākums no līgumiem ar citiem piegādātājiem izslēgt netaisnīgos nosacījumus.

"Drogas" ir lielākais mazumtirdzniecības veikalu tīkls skaistumkopšanas, higiēnas un sadzīves preču segmentā Baltijā. Pirmais veikals Drogas tika atvērts Rīgā, 1993.gadā.. Uzņēmumam šobrīd pieder 124 veikali: 78 veikali Drogas Latvijā un 46 veikali Drogas Lietuvā. AS Drogas Baltijas valstīs kopumā nodarbina vairāk nekā 1100 darbiniekus.

No 2004.gada "Drogas" ir konglomerāta "Hutchison Whampoa Limited" mazumtirdzniecības un ražošanas grupas "A.S. Watson Group" uzņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!