Foto: LETA
AS "Ventspils nafta" un tās meitas sabiedrību ("VN Grupa") nerevidētā neto peļņa 2012.gadā bija 3,23 miljoni latu. Pērn grupa cietusi 12,19 miljonu latu lielos zaudējumus, liecina uzņēmuma paziņojums biržai "Nasdaq OMX".

"VN Grupas" kopējos finanšu rezultātus būtiski ietekmē AS "Latvijas kuģniecība" (LK) koncerna zaudējumi no flotes vērtības samazināšanās.

Aizvadītajā gadā "VN Grupas" apgrozījuma pieaudzis par 14,8% un bija 135,7 miljoni latu. Bruto peļņa pieauga par 47% un sasniedza 26,96 miljonus latu. Nozīmīgākais īpatsvars bruto peļņas kāpumā bija LK Koncernam.

Lai padarītu "VN Grupas" darbību efektīvāku, uzņēmums turpina samazināt tajā ietilpstošo uzņēmumu administratīvos izdevumus – 2012.gadā izdevies panākt šo izmaksu samazinājumu par 18,3%.

"VN Grupas" mātes sabiedrības – AS "Ventspils nafta" (VN) - apgrozījums un finanšu ienākumi 2012.gadā bija 1,22 miljoni latu, kas ir nedaudz mazāk nekā gadu iepriekš. Neskatoties uz ienākumu samazināšanos, VN strādāja ar nerevidēto neto peļņu 271 000 latu. To veicinājis arī administratīvo izmaksu samazinājums par 17,3%.

Jau ziņots, ka "Ventspils naftas" koncerns 2011.gadā strādāja ar 118,241 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 5,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna zaudējumi saruka piecas reizes ‒ līdz 12,186 miljoniem latu.

AS "Ventspils nafta" darbojas naftas produktu transportēšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas un kuģošanas jomā. AS "Ventspils nafta" ir koncerna mātes sabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu.

AS "Ventspils nafta" pieder 51% SIA "Ventspils nafta termināls", kas ir lielākais naftas un naftas produktu termināls Baltijā; 66% SIA "LatRosTrans", kas ir Latvijas-Krievijas lielākais kopuzņēmums Baltijā; 49,94% AS "Latvijas kuģniecība", kas ir starp lielākajiem kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un handy tankkuģu segmentos pasaulē.

AS "Ventspils nafta" akcijas kopš 1998.gada 20.oktobra tiek kotētas biržas "Nasdaq OMX Riga" Baltijas Oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!