Foto: Publicitātes foto
Saldumu ražotājs SIA "Pure Chocolate" saņēmusi 2,98 miljonu eiro (2,08 miljoni latu) finansējumu no AS "SEB banka", kas paredzēts jaunas šokolādes izstrādājumu ražotnes būvniecībai un iekārtu iegādei.

Bankas aizdevuma līgums parakstīts uz trim gadiem un "Pure Chocolate" projekta realizācijai ir piesaistīts arī Eiropas Savienības finansējums.

"Pure Chocolate" valdes priekšsēdētājs Pēteris Žimants norāda, ka līdz ar jaunas ražotnes uzbūvēšanu uzņēmums plāno audzēt gan eksporta apjomus, gan arī palielināt tirgus daļu vietējā tirgū.

Jaunā ražotne atradīsies netālu no esošās "Pure Chocolate" ražotnes un nodrošinās 20 jaunas darbavietas.

""Pure Chocolate" ir izcils piemērs tam, ka Latvijas reģionos strādā uzņēmīgi cilvēki, kuri spēj realizēt ambiciozus mērķus - jau šobrīd "Pure Chocolate" eksportē savu produkciju uz 17 pasaules valstīm. Piesaistot "SEB bankas" un ES finansējumu, tiks uzcelta jauna ražotne, ar kuras palīdzību uzņēmums plāno trīskāršot savu ražošanas jaudu, " norāda "SEB bankas" Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Kristaps Strazds.

"Pure Chocolate" ir ģimenes uzņēmums, kas dibināts 2007.gadā Pūrē. Uzņēmums ražo šokolādes trifeles no augstas kvalitātes beļģu šokolādes ar dabīgiem pildījumiem un garnējumu.

2011.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 875 491 lats, bet peļņa - 125 492 latu.

Pēterim Žimantam pieder 37,7% uzņēmuma kapitāldaļu, Aivaram Žimantam - 35,59%, Līgai Žimantei - 23,92%, bet Aināram Bērziņam - 2,79%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!