Igaunijas kuģniecības kompānijas "Tallink Grupp" struktūrvienība "Hansalink Limited" panākusi vienošanos par prāmja "Isabella" iegādi no Somijas kuģniecības līdera "Viking Line", liecina publiskotā informācija biržā "NASDAQ OMX Riga".

"Tallink" paziņojumā biržai norādīts, ka "Isabella" tiks izmantots kompānijas maršrutā Rīga-Stokholma. Jauna prāmja iegādi kompānijas pārstāvji komentē ar pieaugošo pieprasījumu skaitu maršrutā Rīga-Stokholma.

Kā telefonsarunā portālam „Delfi” atklāja uzņēmuma "Tallink Grupp" pārstāvis Hari Hanšmids, jaunais prāmis aizstāšot kruīzu kuģi "Silja Festival", vēl neesot izlemts, kas ar "Silja Festival" tikšot iesākts turpmāk.

"Isabella" līdz šim kursējusi maršrutā Turku-Stokholma, bet kopš šī gada sākuma to aizstāja "Viking Grace".

Darījuma summa ir 30 miljonu eiro (21,1 miljonu latu), bet darījuma noslēgšana un prāmja saņemšana plānota līdz šī gada aprīļa beigām. "Viking Line" paziņojumā norādīts, ka "Isabella" pārdošana tiek īstenota saskaņā ar uzņēmuma ilgtermiņa stratēģiju.

Igaunijas kuģniecības kompānija "Tallink Grupp" pērn strādāja ar 56,3 miljonu eiro (39,6 miljonu latu) peļņu, kas ir par 18,6 miljoniem eiro (13,07 miljoni latu) vairāk nekā 2011.gadā.

"Tallink Grupp" ir kuģniecības kompānija, kas nodarbojas ar pasažieru pārvadājumiem Baltijas jūrā. Kompānija izmanto "Tallink" un "Silja Line" zīmolus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!