Foto: F64
Ķemeru sanatorijas investora SIA “Ominasis Latvia” maksātnespējas atzīšana bijusi novēlota, īpašuma stāvoklis ir ļoti slikts, turklāt kreditoru prasījumu kopsumma jau tagad sasniedz 2 miljonus latu, portālam “Delfi” norādīja maksātnespējas administrators Ainars Kreics.

Kreics uzsvēra, ka īpašuma stāvoklis, kas tika konstatēts tūlīt pēc "Ominasis Latvia" maksātnespējas pasludināšanas, viņu ir šokējis, un tas ir ļoti slikts.

„Apsekojot ēkas, tika konstatēti būtiski postījumi - izzagtas komunikāciju instalācijas, ledus gan pagrabā, gan uz sienām, kā arī ēkas nav iekonservētas un pakļautas laikapstākļu negatīvajai ietekmei," ir sašutis Kreics.

Viņš norādīja, ka patlaban ir saņēmis pieprasīto „Ominasis Latvia" dokumentāciju no "Rietumu bankas", kur tā līdz šim glabājās. „Dokumenti ir salikti 34 kastēs, un tie visi ir jāizskata pēc iespējas ātrāk, lai konstatētu patieso stāvokli uzņēmumā. Taču jāatzīst, ka jau šobrīd redzams, ka parādnieka maksātnespējas atzīšana ir krietni novēlota - saistības nav pildītas gadiem, līdz ar to kreditoru prasījumu kopsumma uz doto brīdi ir jau divi miljoni latu," akcentē Kreics.

Viņš piebilst, ka lielākajai daļai saistību izpildes termiņš iestājies 2011.gadā, līdz ar to jau 2012.gada sākumā bija iespējams konstatēt likumā noteiktās uzņēmuma maksātnespējas pazīmes.

„No kreditoru viedokļa raugoties „Ominasis Latvia" maksātnespējas pasludināšana pērnā gada februārī būtu bijis labvēlīgāks rezultāts," norāda maksātnespējas procesa administrators.

Kamēr neveiksmīgā Ķemeru sanatorijas investora SIA „Ominasis Latvia" īpašuma izsole ir atlikta, Ķemeru sanatorijas ēkas tiek glābtas no turpmākiem postījumiem - ir uzsākti vairāku ēku konservācijas darbi, kā arī tiek veikta iepriekš applūdušo telpu atbrīvošana no ledus un ūdens.

Viens no pirmajiem darbiem pēc uzņēmuma maksātnespējas pasludināšanas bijusi teritorijas apsardzes nodrošināšana, lai nepieļautu zagļu un vandāļu darbošanos, turpinot postīt vērtīgo īpašumu.

„Diemžēl tiesu izpildītājs, kura atbildībā līdz maksātnespējas pasludināšanai atradās īpašums, acīmredzot nebija pievērsis pienācīgu uzmanību īpašuma saglabāšanai," uzskata Kreics.

Jau vēstīts, ka Jūrmalas pilsētas tiesa marta sākumā atzina par maksātnespējīgu Ķemeru sanatorijas investoru SIA "Ominasis Latvia", portālu "Delfi" informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze Diāna Liepiņa.

"Ominasis Latvia" maksātnespēju tiesā pieprasīja uzņēmums "Arhiidea".

Šī nebija pirmā reize, kad tiesa vērtēja "Ominasis Latvia" maksātspēju. Iepriekš ar maksātnespējas pieteikumu tiesā bija vērsusies gan pati "Arhiidea" gan SIA "IAT Cityco", taču pērn šie pieteikumi tika noraidīti un uzņēmums atzīts par maksātspējīgu.

Aprīlī bija paredzēta izsole, kurā ar sākumcenu 3,7 miljoni latu, tiks izsolīta "Ominasis Latvia" piederošā Ķemeru sanatorija.

Izsolē nonāks 13 779 kvadrātmetru zemesgabals un viesnīca Tukuma ielā 42, Jūrmalā, kas ir valsts nozīmes kultūras piemineklis un tā novērtējums piespiedu pārdošanai ir 3,5 miljoni latu.

Tāpat izsolīts tiek arī 15 275 kvadrātmetru liels zemesgabals, uz kura atrodas poliklīnika, administratīvā ēka, dziedniecības iestāde, katlu māja, garāža un divas ventilatoru, sūkņu mājas Emīla Dārziņa ielā 15. Tā novērtējums piespiedu pārdošanai ir 240 000 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!