Foto: Shutterstock
Rīgas rajona tiesa 3.jūnijā ir ierosinājusi tiesiskās aizsardzības procesa lietu konditorejas uzņēmumam SIA "Lango R&D", liecina informācija Maksātnespējas reģistrā.

Uzņēmumam tagad ir noteikts tiesiskās aizsardzības plāna izstrādes un saskaņošanas termiņš divu mēnešu garumā.

Kā ziņots, tiesiskās aizsardzības process 3.jūnijā ir ierosināts arī SIA "Iļģuciema maiznīcas konditorejas", kas līdz ar "Lango" 100% pieder SIA "FF Investments".

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" iepriekš sacīja uzņēmuma pārstāve Jolanta Gaudieša, process iesākts pēc konsultācijām ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) nolūkā sakārtot iepriekšējā īpašnieka darbības laikā radušos parādus.

"Pilnā apjomā esam nokārtojuši parādsaistības ar izejvielu piegādātājiem un pakalpojumu sniedzējiem, un vienīgais parāds, kas atlicis, ir saistīts ar nodokļu saistībām pret VID. Patlaban sarunās ar VID tiek apzināts parāda apjoms, tikmēr uzņēmuma sakārtošanas nolūkā tiks izmantots tāds instruments kā tiesiskās aizsardzības process," sacīja Gaudieša.

Viņa arī norādīja, ka uzņēmumu darbs norit ierastajā režīmā, kā arī regulāri tiek izmaksātas algas darbiniekiem.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju "Iļģuciema maiznīcas konditorejas" apgrozījums 2011.gadā bijis 1,25 miljoni latu, kas ir divreiz vairāk nekā 2010.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 602 579 latus. "Iļģuciema maiznīca konditoreja" pērn strādāja ar 244 latu zaudējumiem salīdzinājumā ar 33 196 latu peļņu 2010.gadā.

Pagājušā gada finanšu rādītājus uzņēmums vēl nav publiskojis.

Savukārt "Lango R&D" apgrozījums 2011.gadā bija 2 875 775 lati, bet uzņēmums strādāja ar 30 744 latu zaudējumiem, salīdzinot ar 20 985 latu peļņu 2010.gadā. Arī "Lango R&D" savus finanšu rādītājus par pērno gadu vēl nav publicējis.

"Iļģuciema maiznīcas konditorejas" un "Lango R&D" īpašnieks ar 100% daļu kopš 2010.gada ir "FF Investments". "Firmas.lv" informācija liecina, ka "FF Investments" kapitāldaļas katrai pa 50% pieder Lūcijai Meijerei un Ilzei Fraimanei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!