Foto: stock.xchng
Sākts Latvijas Ātro kredītu devēju asociācijas likvidācijas process.

Asociācija tiks likvidēta, jo tā nolēmusi pievienoties Latvijas Nebanku kredītdevēju asociācijai, kas līdzīgi kā Latvijas Ātro kredītu devēju asociācija dibināta ar mērķi sekmēt nozares attīstību, kas sevī iekļauj nozares biedru rīcību atbilstoši statūtiem un arī sabiedrības izpratnes veicināšanu par nebanku kredītu devēju pakalpojumu, skaidro Ātro kredītu devēju asociācijas vadītājs Dāvis Barons.

Barons uzsver, ka neredz funkcionalitāti divu asociāciju, kuras darbojas ar līdzīgu mērķi, pastāvēšanai. Tāpēc kopējā Ātro kredītu devēju asociācijas sanāksmē tika nolemts sākt tās likvidācijas procesu.

Latvijas Nebanku kredītdevēju asociācija apvieno lielāko daļu īstermiņa kredīta aizdevējus. Ātro kredītu devēju asociācija uzskata, ka apvienošanās un sadarbība ar citiem nebanku kreditētājiem ļaus kopīgi ieskatīties nozarē un risināt iespējamās problēmsituācijas, lai novērstu draudus nākotnē, kas var ietekmēt visu nozari.

Par Latvijas Ātro kredītu devēju asociācijas likvidācijas sākšanu publicētajā paziņojumā norādīts, ka kreditoriem savas prasības jāpiesaka trīs mēnešu laikā no sludinājuma publicēšanas.

Latvijas Nebanku kredītdevēju asociācija aktīvu darbu sāka šā gada sākumā. Tā pārstāv uzņēmumus, kas veido 80% no kopējās tirgus daļas. Asociācijas vadītāja ir Baiba Fromane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!