Foto: LETA
Pēc nepilna mēneša tiks atklāts pirmais Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums Rīgā Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku laikā, pulcējot vairāk nekā 200 latviešu uzņēmēju un profesionāļu no gandrīz 20 valstīm.

Veiksmīgi biznesmeņi un dažādi sasniegumiem bagāti latvieši apmeklēs forumu, lai dalītos pieredzē un kontaktos ar mērķi ieguldīt Latvijā vairāk zināšanu. Portāls "Delfi" ir Foruma oficiālais sadarbības partneris, un gaidot pasākuma atklāšanu, sniegs lasītājiem vairāk informācijas un saistošas intervijas ar foruma dalībniekiem no dažādām pasaules valstīm.

Pasaules brīvo latviešu apvienības priekšsēdis Jānis Kukainis stāsta, ka "ideja par šāda veida satikšanos Latvijā Dziesmu un Deju svētku laikā nāk no ārzemju latviešiem, kas ir ieinteresēti veicināt Latvijas tautsaimniecības izaugsmi".

"To esam darījuši gadu gaitā, atbalstot Latviju tās ārpolitisko mērķu sasniegšanā. Tagad, kad Latvija ir iestājusies ne tikai ES un NATO, bet arī uzaicināta sākt iestāšanās sarunas Eiropas Drošības un ekonomiskās sadarbības organizācijā, pati galvenā prioritāte ir uzlabot ekonomiskos apstākļus un iedzīvotāju dzīves līmeni Latvijā, lai apstādinātu tautas izceļošanu uz ārzemēm," klāsta Kukainis

Pasaules brīvo latviešu apvienība (PBLA), vēloties dot savu artavu Latvijas tautsaimniecības izaugsmes veicināšanā, pērn rudenī kopā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) sāka priekšdarbus foruma organizēšanai. Vēlāk rīkotāju komandai pievienojās Ārlietu ministrija (ĀM). Plānošanas procesā iesaistījās gan Ministru prezidenta birojs, atbalstu izteica Ekonomikas ministrija (EM) un  Kultūras ministrija (KM), un kā sadarbības partneri pievienojās Latvijas Investīciju un Attīstības aģentūra, Rīgas Tehniskā universitāte, Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā un fonds "Laimas Zeme".

LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš uzsver: "Forums kā jaunizveidota, līdz šim vēl Latvijā nebijusi platforma rada iespējas ieguvumiem gan uzņēmējiem, gan valsts vīriem un sievām, gan sabiedrībai kopumā." Viņš norāda, ka šāds forums nodrošinās Latvijai iespēju iegūt ārvalstu ekspertīzi un skatu no malas, kā Latvijai panākt Nacionālajā attīstības plānā aprakstīto "ekonomikas izrāvienu".

Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju foruma centrālā norises vieta 3. jūlijā būs Radisson BLU Hotel Latvija konferenču centrs, Elizabetes ielā 55, Rīgā, LV-1010. 2. jūlija vakariņu un 3. jūlija oficiālās pieņemšanas norises vieta tiks precizēta.

Visi interesenti aicināti reģistrēties dalībai forumā līdz 20.jūnijam. Informācija par Foruma norisi un jaunumiem mājas lapā www.ieguldilatvija.lv un portālā "Delfi".

  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!