Foto: Publicitātes foto
Latvijas Nacionālā kultūras centra rīkotajā vieglā alkohola sortimenta licenču izsolē XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem ar vairāksolīšanu to ieguvis uzņēmums "Aldaris", tādējādi "Aldara" ražotos dzērienus varēs iegādāties svētku pasākumos, kur notiks tirdzniecība.

Vieglais alkohols ir alus un sidrs, aģentūru LETA informēja Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

Savukārt ēdināšanas pakalpojumus Mežaparka Lielajā estrādē un Daugavas stadionā nodrošinās deviņi uzņēmumi - "Wanda", "Kokneses miesnieks", "Tik Tak", "QuickFood E", "Lido", "Biscuit & Co", "Lielkalnu centrs", "GNG Catering" un "Laine".

Deviņi uzņēmumi nodrošinās arī pārtikas produktu mazumtirdzniecību. Šādu pakalpojumu piedāvās "Baltic Bakery", "Wanda", "Super Davanas", "Budzis", "Saida-B", "Koko", "Kreizii", "Bonbongas" un "Unisolo".

Jau ziņots, ka svētku laikā pirmo reizi Mežaparka Lielajā estrādē tiks izveidota īpaša ēdināšanas zona, kas atradīsies aiz skatītāju vietām.

Skatītāju zonā būs iespēja iegādāties tikai bezalkoholiskos un vieglos alkoholiskos dzērienus, vieglās uzkodas, kā arī suvenīrus un lietišķās mākslas darinājumus. Vieglais alkohols tiks tirgots pirms un pēc svētku noslēguma koncerta, bet koncerta laikā tā tirdzniecība tiks pārtraukta.
Jau ziņots, ka Dziesmu un deju svētki notiks no 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Kopumā svētku laikā norisināsies 62 pasākumi, no kuriem 21 būs maksas pasākums, bet 41 - bezmaksas pasākums.

XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos kopumā piedalīsies 40 600 dalībnieki no dažādām pasaules vietām, no kuriem jaunākā būs sešus mēnešu veca meitenīte Elīna, bet vecākais svētku dalībnieks ir svētku Goda virsdiriģents Roberts Zuika, kuram šogad tika nosvinēti 100 gadi.
Uz svētkiem Rīgā tiek gaidīti atbraucam 1300 dalībnieki no dažādām latviešu kopienām ārvalstīs, kā arī svētkos ar savu ieguldījumu iesaistīsies 96 mazākumtautību kolektīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!