Foto: LETA

AS "Valmieras stikla šķiedra" valde nolēmusi slēgt pirkuma līgumu par Lielbritānijas uzņēmuma "P-D Interglas Technologies Ltd" iegādi, liecina uzņēmuma paziņojums biržai "NASDAQ OMX Riga".

Lielbritānijas uzņēmums ražo stikla šķiedras produktus avioindustrijai, termoizolācijai un arhitektūrai. 2012.gadā tas strādāja ar 20 miljonu eiro (14 miljonu latu) apgrozījumu.

""P-D Interglas Technologies Ltd" iegāde ir viens no veidiem, kā "Valmieras stikla šķiedra" turpina nostiprināt un paplašināt stikla šķiedras un to produktu ražošanu pasaulē. Redzam spēcīgu izaugsmes potenciālu, apvienojot abu uzņēmumu zināšanas, pieredzi un eksporta iespējas, kā arī veidojot un attīstot kopīgus projektus. Sagaidām, ka, kopīgi strādājot, īpaši spēsim stiprināt savas tirgus pozīcijas aviācijas industrijā," norāda "Valmieras stikla šķiedras" valdes priekšsēdētājs Andris Oskars Brutāns.

Lēmumu par pirkuma līguma slēgšanu un "P-D Interglas Technologies Ltd" iegādi atbalstījusi arī AS "Valmieras stikla šķiedra" padome.

Jau ziņots, ka AS "Valmieras stikla šķiedra" 2013.gadā plāno sasniegt 62,87 miljonu latu apgrozījumu, savukārt peļņa tiek prognozēta 5,17 miljonu latu apmērā, liecina uzņēmuma paziņojums "NASDAQ OMX Riga".

Pagājušajā gadā kompānijas apgrozījums bija 49,9 miljoni latu, bet tīrā peļņa sasniedza 2,75 miljonus latu.

Kā ziņots, "Valmieras stikla šķiedras" šī gada pirmā ceturkšņa tīrā peļņa sasniegusi 0,83 miljonus latu, kas ir par 17% vairāk nekā 2012.gada pirmajā ceturksnī un par apmēram 70% pārsniedz gada pirmajā ceturksnī plānoto, liecina uzņēmuma 2013.gada pirmā ceturkšņa nerevidētais finanšu pārskats, kas iesniegts "NASDAQ OMX Riga".

"Valmieras stikla šķiedra" dibināta 1996.gada 7.decembrī. Akciju sabiedrības dibināšanas brīdī 49% akciju piederēja Vācijas firmai "Glasseiden Oschatz GmbH", 20% - darbiniekiem, bet vēl 22,95% - dažādām juridiskām un fiziskām personām, kuras akcijas iegādājās publiskā piedāvājumā.

Līdz 1996.gada 7.decembrim darbojās valsts "Valmieras stikla šķiedras rūpnīca", kura dibināta 1963.gada jūlijā.

Patlaban uzņēmuma akcijas pieder "Vitrulan International GmbH" - 36,20%, "P-D Glasseiden Oschatz GmbH" - 26%, "P-D Management Industries-Tehnologies GmbH" - 23,93%.

"Valmieras stikla šķiedras" akcijas kopš 1997.gada 24.februāra tiek kotētas "NASDAQ OMX Riga" Otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!