Foto: DELFI
Baltijā lielākā starptautisko pasažieru pārvadājumu sniedzējs “Ecolines” šā gada pirmajā pusē apgrozījis ap 6,3 miljoniem latu un nopelnījis 50 100 latus. Pērnā gada pirmajā pusē uzņēmums strādāja ar 52 900 latu zaudējumiem, portāls “Delfi” uzzināja uzņēmumā.

Šā gada pirmajā pusgadā būtiski pieaugušas arī uzņēmuma investīcijas. Iegādājoties jaunus autobusus, atklājot jaunus maršrutus, kā arī, ieviešot jaunus pakalpojumus klientu servisa uzlabošanā, "Ecolines" šogad investējis jau 610 000 latu.

„Pasažieru plūsma un pieprasījums pēc autobusu pārvadājumiem arvien turpina pieaugt. Tam sekojot, atklājam jaunus maršrutus, kā arī palielinām reisu skaitu jau esošajos. Tā, piemēram, aizvadītajā gadā "Ecolines" ik dienas piedāvāja 3 reisus uz Baltijas valstu galvaspilsētām, tagad tādi ir 5. Pateicoties tam, šī gada sešos mēnešos Baltijā pārvadāti aptuveni 80 000 pasažieru, pret 35 000 attiecīgajā laika posmā pērn. Reisu skaita pieaugums dod pasažieriem arvien lielāku brīvību, viņiem ir iespējams elastīgāk plānot savus ceļojumus un biznesa braucienus," norāda uzņēmuma vadītājs Andris Podgornijs.

Pērn kopumā uzņēmums kāpinājis apgrozījumu par 17%, sasniedzot 12,3 miljonus latu. Savukārt uzņēmuma peļņa 2012. gadā pieaugusi par 25% un bijusi 57 800 latu. Aizvadītajā gadā uzņēmums pirmo reizi pārvadāja vairāk nekā 500 000 tūkstošos pasažieru, kas bija par 26% vairāk nekā 2011. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!