Foto: LETA

Valsts un pašvaldību parāds šā gada jūlija beigās bija 5,731 miljards latu un pēdējos mēnešos tas ir nedaudz samazinājies, liecina Valsts kases apkopotā informācija.

Šā gada jūnija beigās parāds bija 5,772 miljardi latu, bet maija beigās - 5,783 miljardi latu.

Valsts kases informācija liecina, ka valsts iekšējais parāds jūlija beigās bija 827,9 miljoni latu, savukārt ārējais parāds jūlija beigās bija 4,9 miljardi latu.

Jau ziņots, ka Latvijas valsts parāda apjoms šā gada pirmā ceturkšņa beigās veidoja 39,1% no iekšzemes kopprodukta (IKP), kas ir piektais zemākais līmenis no visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" apkopotā informācija.

Zemākais valsts parāda līmenis uz pirmā ceturkšņa beigām fiksēts Igaunijā - 10% no IKP, Bulgārijā - 18% un Luksemburgā - 22,4%. Lietuvā valsts parāds veidoja 40,8% no IKP, kas ir septītais zemākais līmenis ES.

Savukārt augstākais valsts parāda līmenis pirmajā ceturksnī reģistrēts Grieķijā - 160,5% no IKP, Itālijā - 130,3%, Portugālē - 127,2%, kā arī Īrijā - 125,1%.

Salīdzinājumā ar pagājušā gada ceturto ceturksni valsts parāda īpatsvars palielinājies 21 ES dalībvalstī, bet sešās valstīs tas samazinājies.

Visstraujāk valsts parāda apjoms šajā periodā palielinājies Īrijā - par 7,7 procentpunktiem, Beļģijā - par 4,7 procentpunktiem un Spānijā - par četriem procentpunktiem, bet visstraujāk tas samazinājies Latvijā - par 1,5 procentpunktiem, Dānijā - par 0,8 procentpunktiem un Vācijā - par 0,7 procentpunktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!