Foto: stock.xchng
Latvijā strādājošie azartspēļu un izložu organizatori šī gada pirmajā pusgadā apgrozījuši 62,678 miljonus latu, kas ir par 5,7% vairāk, nekā tādā pašā laika posmā pērn, liecina Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas apkopotie dati pēc kapitālsabiedrību operatīvajām atskaitēm.

Visstraujāk - par 39,9% audzis izložu apgrozījums. Izložu organizētājs - valstij piederošais "Latvijas Loto" šī gada pirmajos sešos mēnešos, salīdzinājumā ar pērnā gada attiecīgo laika posmu, savu apgrozījumu audzējis par 39,8% jeb no 4,789 miljoniem latu pērnā gada pirmajā pusgadā līdz 6,669 miljoniem latu 2013.gada pirmajā pusgadā.

Azartspēļu automātu apgrozījums, salīdzinājumā ar pērnā gada pirmo pusi, šī gada pirmajos sešos mēnešos pieaudzis par 2,8%, bet totalizatoru apgrozījums - par 24,5%.

Tikmēr spēļu galdu un bingo zāļu apgrozījums sarucis par attiecīgi 10% un 38,4%.

Šī gada pirmajā pusē nedaudz, tas ir, par 1,1 % sarucis jau tradicionālā azartspēļu tirgus līdera "Alfor" apgrozījums - kompānija, kas saimnieko spēļu zālēs, kas pazīstamas ar zīmolu "Laimētava Fēnikss", 2013. gada pirmajā pusgadā apgrozījusi nepilnus 16,95 miljonus latu.

Tikmēr "Admirāļu klubs", kuru ar "Alfor" vieno kopīgi īpašnieki, savu apgrozījumu 2013. gada pirmajā pusē spējusi pieaudzēt par 5,3%.

Tāpat arī citi redzamākie nozares spēlētāji savu apgrozījumu spējuši pieaudzēt - "Olypmic Casino" apgrozījums pieaudzis par 3,2% un sasniedzis 10,553 miljonus latu, "Furors" apgrozījums - par 7,3%, bet "Joker" apgrozījums - pat par 10,8%.

Azartspēļu nodoklis un nodeva šī gada pirmajā pusē valsts budžetu papildinājis ar 8,162 miljoniem latu, bet pašvaldību budžetu ieņēmumi no azartspēļu nodokļa bijuši 2,353 miljoni latu.


Kopumā nozare nodarbina vairāk nekā 3,5 tūkstošus darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!