Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesa ceturtdien noraidīja Finanšu grūtībās nonākušās AS “Liepājas metalurgs” (LM) akcionāra Iļjas Segala lūgumu atcelt lēmumu, ar kuru pēc kompānijas “Gesil Limited” prasības apķīlātas viņam piederošās LM akcijas, kā arī īpašumi Jūrmalā, Rīgā un Nīcas novadā ap 1,42 miljonu latu kopvērtībā.

Tiesa 20.jūlijā pēc "Gesil Limited" lūguma apķīlāja Segalam piederošās 930 000 LM akcijas, kā arī īpašumus Muitas ielā un Republikas laukumā, kā arī Nīcas novadā, lai šādi nodrošinātu ārzonas kompānijas prasību pret Segalu par 1,42 miljonu latu zaudējumu piedziņu. Zaudējumi kompānijai radušies pirms aptuveni 10 gadiem, kad Segals pārskaitījis uzņēmumam piederošās akcijas sev un akcionāram Sergejam Zaharjinam.

Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" dati liecina, ka no 1997.gada līdz 2002.gadam, kad likvidēta Latvijā reģistrētā ārvalsts komersanta "Gesil Limited" filiāle, tās pārstāvis bijis trešais LM akcionārs Kirovs Lipmans.

Rīgas apgabaltiesa Segala lūgumu atcelt prasības nodrošinājumu šonedēļ izskatījusi un 29.augustā. Ceturtdien Segala lūgums atcelt apķīlājumu noraidīts, portālu "Delfi" informēja apgabaltiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš.

Pagaidām tiesa vēl nav noteikusi datumu, kad strīds starp "Gesil Limited" un Segalu tiks izskatīts pēc būtības.

Segals iepriekš uzsvēra, ka "Gesil Limited" celtā prasība ir pilnīgs absurds un zem tā visa apakšā slēpjas kārtējais reiderisma akts. Uzņēmums "Gesil Limited" reiz piederēja Segalam, Lipmanam un Zaharjinam, taču, par cik kompānija pēc tam, kad tai piederošās LM akcijas tika pārskaitītas Segalam, Lipmanam un Zaharjinam, nekādu aktīvu komercdarbību neveica, tā jau sen, gandrīz desmit gadus vairāk nedarbojās.

Taču jūlija beigās Segala rīcībā nonākusi informācija, ka kompānijas darbība bez Segala un Zaharjina ziņas atjaunota. "Turklāt, pilnīgi nesaprotamā un juridiski neiespējamā veidā Segals, un visticamāk arī Zaharjins, vairāk nav šīs kompānijas līdzīpašnieki.

Turklāt esot zīmīgi, ka kompānijas tagadējais aģents Latvijā ir advokātu birojs Rebenoks un Vilders, kas esot Lipmanu pārstāvošais advokātu birojs.

Par to, ka uzņēmumam "Gesil Limited" nav nekādu pamatotu prasījumu nedz pret Segalu, nedz pret Zaharjinu, Segals ir pilnīgi pārliecināts.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!