Foto: PantherMedia/Scanpix
Baltijā lielākais kafijas ražotājs "Melnā kafija" aizvadītajā finanšu gadā strādājis ar 9,4 miljonus latu apgrozījumu, kas ir audzis par 21%, bet neauditētā peļņa pēc nodokļu nomaksas ir sasniegusi 491 000 latu, pretstatā 42 000 latu zaudējumiem iepriekšējā finanšu gadā, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma ģenerāldirektors Mārtiņš Čakste.

"Uzņēmuma darbības rādītāji liecina, ka izvēlētā biznesa attīstības stratēģija ir sevi attaisnojusi, ļaujot sasniegt iepriekš nospraustos mērķus. Noteicošie faktori "Melnās kafijas" izaugsmei ir eksporta attīstīšana un investīcijas mārketingā. 2011. gadā izveidotā Baltijas tirdzniecības un mārketinga struktūra ir ļāvusi veiksmīgi uzsākt mātes uzņēmuma "LÖFBERGS LILA" produktu izplatīšanu Lietuvā un Igaunijā. Tieši šo divu tirgu pārliecinoša iekarošana ir devusi iespēju palielināt "LÖFBERGS LILA" produktu pārdošanas apjomus 25% Lietuvā un 22% Igaunijā," skaidro Čakste.

Lai turpinātu uzņēmuma izaugsmi un stiprinātu savas pozīcijas tirgū, "Melnā kafija" papildus "LÖFBERGS LILA" produktu pārdošanas veicināšanai un eksporta aktivitātēm plāno pilnveidot un attīstīt arī Latvijā ražoto produktu noietu. Jau šogad uzņēmums ir investējis 30 000 latu jauna zīmola izveidē. Zīmols "Melna coffee" tiek ieviests ar mērķi palielināt mazumtirdzniecības tirgus daļu Baltijā un eksporta tirgos – Krievijā, Dānijā, Somijā, Baltkrievijā.

Papildus tam tiks arī investēts, lai turpinātu attīstīt biznesu HoReCa (produktu tirdzniecība viesnīcām, restorāniem, kafejnīcām, birojiem) un privāto preču zīmju segmentos.

Ieguldot 175 000 latu, "Melnā kafija" šogad siltinās ražotnes ēku, kā arī atjaunos elektrības un ventilācijas sistēmas, lai paaugstinātu elektroenerģijas efektivitāti.

Uzņēmums nozarē strādā kopš 1996.gada, nodarbojoties ar kafijas pupiņu un maltās kafijas ražošanu, iepakošanu un pārdošanu, kā arī kafijas aparātu pārdošanu, nomu un apkalpošanu. Tajā strādā 48 darbinieki.

2010.gadā SIA "Melnā kafija" kļuva par "LÖFBERGS" grupas uzņēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!