Foto: Publicitātes foto

Riska kapitāla investīciju uzņēmums "BaltCap" ir parakstījis 1,5 miljonu eiro investīciju līgumu ar Latvijas kosmētikas preču ražotāju un franšīzes koncepta attīstītāju "Stenders", portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

"Stenders" ir kosmētikas produktu ražotājs ar vairāk nekā 225 franšīzes veikalu tīklu 23 pasaules valstīs. Uzņēmums ir plaši pārstāvēts Krievijā un Ķīnā, kas kopumā veido vairāk nekā pusi no uzņēmuma apgrozījuma.

"Ražojot augstas kvalitātes, inovatīvus produktus, "Stenders" ir attīstījis vienu no spēcīgākajiem uz zīmolu bāzētiem biznesiem Latvijā, kas plaši pārstāvēts visā pasaulē. Mēs saskatām lielu potenciālu uzņēmuma straujai attīstībai NVS un Āzijas tirgos, turpinot uzsākto ceļu. Esam pagodināti būt "Stenders" dalībnieku vidū un atbalstīt uzņēmuma vadību tās ambiciozajos attīstības plānos", stāsta "Baltcap" investīciju direktore Astra Neimane.

Savukārt "Stenders" vadītājs un valdes loceklis Jānis Bērziņš apstiprina, ka uzņēmums jau ilgāku laiku centies piesaistīt investoru, lai uzņēmums veiksmīgāk un efektīvāk sasniegtu savus ambiciozos mērķus jaunu tirgu iekarošanā un jaunu produktu līniju attīstīšanā.

"Lai to izdarītu, nepieciešami lieli ieguldījumi. Gandrīz 2 gadu darbs ir noslēdzies un esam gandarīti par stratēģiskā partnera piesaistīšanu. Šis ir viens no pirmajiem soļiem investīciju piesaistē, jo mērķis ir īstenot savu vīziju dzīvē un kļūt par atpazīstamu un iecienītu kosmētikas zīmolu arī ārpus Latvijas," stāsta Bērziņš.

"BaltCap" investīciju projekts tiek īstenots ar privāto investoru ieguldījumu un Eiropas Savienības Struktūrfondu finansējumu, ko administrē Latvijas Garantiju aģentūra (LGA).

Pērn, salīdzinot ar 2011.gada rādītājiem, kosmētikas ražotāja SIA "Stenders" apgrozījums pieaudzis par 24%, sasniedzot 6,5 miljonus eiro (4,6 miljonus latu), bet šogad plānots sasniegt astoņu miljonu eiro (5,62 miljonu latu). "Stendera" peļņa 2012.gadā bija 205 210 lati.

SIA "Stenders" dibināta 2001.gadā. Uzņēmums ražo vannas un ķermeņa kopšanas kosmētiku. "Stendera" pamatkapitāls ir 245 644 lati. Uzņēmuma lielākā īpašniece ir Ieva Eglīte, kurai pieder 95,97% daļu, Saūda Arābijas pilsonim Amīnam Ali Jamanī pieder 2,07%, bet Jānim Bērziņam un Zanei Dreimanei - pa 0,98% daļu, liecina aģentūras LETA dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!