Foto: LETA

AS "Pasažieru vilciens" pirmdien izsludināja atklātu konkursu par jaunu elektrovilcienu nomu uz 15 gadiem. Paziņojums par iepirkumu publicēts Iepirkumu uzraudzības biroja un PV interneta mājas lapās, informē PV māketinga daļas vadītāja Ieva Miežubrāle.

Jau ziņots, ka PV rīcībā esošais ritošais sastāvs ir novecojis un arvien lielākus līdzekļus nākas ieguldīt vilcienu uzturēšanā un kapitālajos remontos, kas nav lietderīgi. PV rīcībā pašlaik esošā ritošā sastāva vidējais vecums ir 25 gadi. Vilcieni vairs sen neatbilst Eiropas Savienības vides aizsardzības prasībām un tajos ir zems pasažieru komforta līmenis.

"Esam gandarīti, ka viens liels posms mūsu darbā ir noslēdzies – esam paveikuši visus nepieciešamos sagatavošanās darbus ceļā uz jaunu vilcienu nodrošināšanu mūsu pasažieriem. Konkursa nolikums un tehniskās prasības ir sagatavotas tā, lai konkursā varētu piedalīties pēc iespējas lielāks pretendentu skaits. Tas savukārt ļaus mums izvēlēties Latvijai ekonomiski izdevīgāko vilcienu nomas piedāvājumu," PV paziņojumā citēts valdes priekšsēdētājs Artis Birkmanis.

Kā uzsver PV valdes priekšsēdētājs, PV sagaida no ražotājiem piedāvājumus vilcienu sastāvu nomai, sākot no 25 līdz 45 vienībām. Ņemot vērā piedāvātās nomas cenas un PV veiktās prognozes pasažieru plūsmai turpmākajiem gadiem, tiks izvēlēts optimālais nomājamo vilcienu skaits.

Iepirkuma nolikumu bez maksas var saņemt PV Juridiskajā daļā – Rīgā, Turgeņeva ielā 14, 1. stāvā, 104. kabinetā. Paziņojums par konkursu atrodama arī uzņēmuma mājas lapā www.pv.lv sadaļā "Iepirkumi".

Pretendentu piedāvājumi tiek gaidīti līdz 2014.gada 27.janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!