Foto: F64
Valdība sēdes slēgtajā daļā otrdien nolēma piešķirt atbalstāmo investīciju projektu statusu "Cross Timber Systems", "Livonia Print", "Rīgas piena kombināts", "Kronospan Riga" un "Plantos" iecerētajiem investīciju projektiem.

Atbilstoši likumam "Par uzņēmumu ienākuma nodokli", šie uzņēmumi varēs izmantot uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi par ieguldījumiem projektu īstenošanā.

"Cross Timber Systems" investīciju projekts paredz kopumā 4,61 miljonu latu lielas investīcijas, taču daļu no investīciju projekta finansēs no Eiropas Reģionālās attīstības fonda programmas, kas paredz atbalstīt augstas pievienotās vērtības investīcija. Kopumā uzņēmums par saviem ieguldījumiem varēs saņemt 0,93 miljonus latu lielu peļņas nodokļa atlaidi.

"Livonia Print" par saviem ieguldījumiem varēs izmantot 0,935 miljonus latu lielu nodokļa atlaidi, bet "Plantos" – 0,883 miljonus latu lielu atlaidi.

Vislielākos ieguldījumus investīciju projekta īstenošanā plāno "Kronospan Riga", kam, ņemot vērā likumā noteikto, ir tiesības saņemt 7,87 miljonus latu lielu peļņas nodokļa atlaidi.

Savukārt "Rīgas piena kombināts" par saviem ieguldījumiem varēs pretendēt uz 2,92 miljonus latu lielu nodokļa atlaidi.

Atbilstoši likumam, par investīciju projektiem, kam līdz šā gada beigām piešķirta atbalstāmā investīciju projekta statuss, to īstenotāji var saņemt uzņēmumu peļņas nodokļa atlaides – par ieguldījumiem no 3 miljoniem latu līdz 35 miljoniem latu, nodokļa atlaide ir 25% no ieguldījumu summas, bet par investīcijām, kas pārsniedz 35 miljonus latu – 15% no ieguldījumu summas, kas pārsniedz minēto slieksni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!