Foto: LETA
Pēc neilga darbības pārtraukuma darbu atsācis veikals – bistro Ķirsons Māja, Stirnu ielā 32, portāls “Delfi” uzzināja uzņēmumā.

Ķirsona ēstuves darbība tika apturēta, jo ēka tika izmantota, lai gan vēl nebija nodota ekspluatācijā. Par to atbildību uzņēmās īpašnieks Gunārs Ķirsons.

Ēstuve arī sākusi "Ķirsons burgeru" tirdzniecību, no kuriem katrs burgers veltīts kādam no Latvijas reģioniem, ir dažādi pildījumi, arī veģetārais, izmantota pašu LIDO meistaru cepta maize.

"Ķirsons Māja" uzsāka darbību 2013.gada jūlija beigās un paziņoja par plāniem plāns ražot un tirgot burgerus. Burgeru izstrāde, tajā skaitā arī pieredzes apmaiņa citās valstīs, prasīja ilgāku laiku, nekā sākotnēji plānots un jaunā "Ķirsons burgeru" tirdzniecību uzsākta 20.decembrī.

„Cilvēki ļoti gaidīja tieši burgerus. Katru dienu kāds nāca un jautāja pēc tiem. Mēs strādājām ilgi, lai cena būtu tuvu tam, ko es solīju vasarā, bet vienlaikus arī sastāvs būtu kvalitatīvs - augstākās kvalitātes gaļa, veselīga, mūsu pašu cepta maize, interesantas mērcītes u.tml. Nonācām pie lēmuma veidot latviskus burgerus, no kuriem katrs veltīts kādam Latvijas reģionam," stāsta "Ķirsons Māja" īpašnieks Gunārs Ķirsons.

„Pie burgeriem parasti tiek tirgoti arī klasiskie, gāzētie dzērieni - limonādes, mēs gribējām pamēģināt citu pieeju un atklājam īpaši veselīgos, svaigos kokteiļus, kas pieejami līdzņemšanai. Kokteiļi tiek gatavoti tepat uz vietas no svaigiem augļiem, dārzeņiem, piemēram, ar ingveru, seleriju, burkāniem, kas dod mūsu organismam daudz vērtīgu vitamīnu."

"Ķirsons Māja" ir izvietota divos stāvos, vienu no kuriem aizņem gaļas un kulinārijas veikals, bet otru - ātrās ēdināšanas restorāns jeb bistro. Investīcijas šajā projektā pārsniegušas 1,5 miljonus eiro (1 054 206 latus).

Jauno ēstuvi pārvalda pērn 17.septembrī dibināta, Ķirsona vadīta kompānija SIA "MC Horeca Holding". Uzņēmuma 50,05% daļu pieder Ķirsonam, bet 49,95% - Vladimira Šestakova uzņēmumam SIA "Capital Investments".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!