Foto: DELFI
Vairākums Ogres novada domes Finanšu komitejas deputātu šodien atbalstījuši Ogres novada pašvaldībai piederošo SIA "Ogres Televīzija" kapitāla daļu pārdošanu.

Gala lēmums par pašvaldībai piederošo daļu pārdošanu būs jāpieņem nākamnedēļ, 23.janvāra domes sēdē.

Kā ziņots, pašvaldībai piederošo "Ogres Televīzijas" kapitāldaļu pārdošanu 12.decembrī ierosinājusi SIA "Ogres Televīzija". Ogres novada domes priekšsēdētājs Edvīns Bartkevičs norādīja, ka kapitāldaļu pārdošana notiks Ministru kabineta noteikumos noteiktajā kārtībā - kapitāldaļu vērtēšanu veiks sertificēti vērtētāji, līdz ar to patlaban grūti spriest, kāda ietekme uz to vērtību varētu būt pašlaik uzņēmumā notiekošajām pārmaiņām.

Kā ziņots, advokāts un Administratoru asociācijas padomes priekšsēdētājs Ilmārs Krūms paziņojis, ka kļuvis par lielāko SIA "Ogres Televīzija" īpašnieku, jo dubultojis uzņēmuma pamatkaplitālu. Uzņēmumu reģistrā gan šādas izmaiņas pagaidām nav reģistrētas.

Saskaņā ar SIA "Ogres Televīzija" pamatkapitāla palielināšanas noteikumiem sākotnējais pamatkapitāls - 48 500 latu - ticis dubultots jeb palielināts par 48 500 latiem. Palielinātā kapitāla lielums ir 97 000 latu. Jaunās daļas tiek iegūtas par šajos noteikumos noteikto daļas nominālvērtību - 500 latiem. Jaunās daļas apmaksājamas viena mēneša laikā no lēmuma pieņemšanas dienas, tas ir, no 12.decembra.

Ogres novada domes pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs iepriekš skaidrojis, SIA "Ogres Televīzija" pamatkapitāla palielināšana saistīta ar dalību Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) izsludinātajā konkursā "Par sabiedriskā pasūtījuma daļas nodošanu komerciālajam elektroniskajam plašsaziņas līdzeklī, kas veido TV programmu un nodrošina tās apraidi, bērnu un jauniešu raidījumu veidošanai".

Bartkevičs norādīja, ka pašvaldība kā mazākuma kapitāldaļu turētāja līdz šim uzņēmuma darbībā piedalījusies formāli: "Mūsu jēga un dalība bija nosacīta - tās vairāk bija liekas atskaites un ņemšanās." Dome bijusi informēta par to, kas notiek "Ogres Televīzijā", taču tai bijušas niecīgas iespējas ietekmēt lēmumus uzņēmumā.

Ogres mērs arī norādīja, ka pašvaldība tai piederošās kapitāldaļas "Ogres Televīzijā" mēģinājusi pārdot jau pirms pieciem gadiem, taču toreiz tām nav atradies neviens pircējs. Iespēju pašvaldības kapitāldaļas pārdot tagad Bartkevičs vērtē kā izdevīgu, taču viņš atturējās no prognozēm, cik liela varētu būt šo kapitāldaļu vērtība. Ogres novada dome kapitāldaļu vērtēšanai paredzējusi piesaistīt licencētus ekspertus, taču Bartkevičs pauda cerību, ka pašvaldībai piederošās kapitāldaļas izdosies pārdot par 500 latiem katru jeb kopumā par 7000 latu.

Līdz šim Robežniekam piederēja 55,67% "Ogres Televīzijas" kapitāldaļu, kas gan ir apķīlātas. Savukārt Nikolajam Ļeoņenko piederēja 23,71%, Ogres novada domei - 14,43%, Valdim Kupcim - 2,06%, kā arī apdrošinātājam "Balta", kooperatīvajai sabiedrībai "Ogreks", Ogres rajona pašvaldību savienībai un Tatjanai Zaicevai - katram pa 1,03%.

Saskaņā ar "Firmas LV" datiem SIA "Ogres Televīzija" dibināta 1992.gadā. Pērn uzņēmuma apgrozījums bijis 55 338 lati, bet peļņa - 92 lati. Patlaban uzņēmuma reģistrētais pamatkapitāls ir 48 500 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!