Foto: DELFI Aculiecinieks

Sakarā ar nosacījumu neizpildīšanu, Ekonomikas ministrija jau anulējusi aptuveni 250 komersantiem savulaik izsniegtās atļaujas ražot subsidēto elektroenerģiju. Tuvākajā laikā varētu tikt anulēti vēl vairāki desmiti atļauju subsidētās elektroenerģijas ražošanai.

Par to otrdien, 25.martā valdību informēja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietnieks Jurijs Spiridonovs, norādot, ka atļaujas anulētas tiem komersantiem, kuri noteiktajā laikā nebija iesnieguši EM visus nepieciešamos dokumentus.

Līdz pērnā gada 31.decembrim, kas bija EM noteiktais termiņš, kurā komersanti, kuriem izsniegtas atļaujas elektroenerģijas ražošanai koģenerācijas stacijās obligātā iepirkuma ietvaros, nepieciešamos dokumentus, tas ir, būvatļauju kopijas un finansējuma piesaistes apliecinājumus EM nebija iesnieguši 262 no 436 komersantiem, kam bija izsniegtas atļaujas ražot subsidēto elektroenerģiju.

Tiesības pagarināt dokumentu iesniegšanas termiņu līdz šā gada 28. februārim izmantojuši 157 komersanti.

Saskaņā ar EM apkopoto informāciju, atļaujas ražot subsidēto elektroenerģiju koģenerācijas stacijās kopumā ir izsniegtas vairāk nekā 800 komersantiem. No tiem 233 komersanti elektroenerģijas ražošanu uzsākuši jau līdz pērnā gada 31. decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!