Foto: LETA

Februārī salīdzinājumā ar janvāri rūpniecības produkcijas apjoms pieauga par 0,9%, savukārt gada laikā tas samazinājās par 1,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Šā gada februārī, salīdzinot ar janvāri, rūpniecības produkcijas apjoms pieauga par 0,9%, tai skaitā apstrādes rūpniecībā – par 3,3% un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 7,9%, bet elektroenerģijas un gāzes apgādē bija samazinājums par 1,8%.

Februārī, salīdzinot ar 2013.gada februāri, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 1,7%, tai skaitā apstrādes rūpniecībā samazinājums – par 0,6% un elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 5,9%, bet ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē bija pieaugums par 10,2%.

Lielākais apjoma kritums februārī bija metālu ražošanas nozarē – par 78,3%, apģērbu ražošanas nozarē – par 18,6% un iekārtu un ierīču remontā un uzstādīšanā – par 11,1%.

Savukārt apjoma pieaugums, salīdzinot ar pagājušā gada februāri, bija datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanas nozarē – par 23,3%, dzērienu ražošanas nozarē – par 11,8% un pēc īpatsvara lielākajās apstrādes rūpniecības nozarēs: pārtikas produktu ražošanā – par 10,5% un koksnes un koka izstrādājumu ražošanā – par 5,8%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!