Foto: PantherMedia/Scanpix

Jaunais investīciju slieksnis termiņuzturēšanās atļauju iegūšanai apmaiņā pret investīcijām nekustamajos īpašumos stāsies spēkā no šā gada 1.septembra, otrdien, 29.aprīlī, vienojās Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija.

Līdz ar vienošanos par to, ka no šā gada 1.septembra termiņuzturēšanās atļaujas Latvijā varēs iegūt tie trešo valstu iedzīvotāji, kas nekustamā īpašuma iegādē Latvijā ir ieguldījuši vismaz 250 000 eiro, atbildīgā komisija ir pabeigusi darbu pie karstus strīdus izraisījušo Imigrācijas likuma grozījumu sagatavošanas otrreizējai caurlūkošanai Saeimā.

Jāatgādina, ka patlaban termiņuzturēšanās atļaujas var iegūt, nekustamo īpašumu iegādē investējot vismaz 71 150 eiro, ja īpašums atrodas Latvijas reģionos vai 142 300 eiro, ja īpašums vai īpašumi atrodas Rīgā, Pierīgā vai kādā no lielajām pilsētām.

"Delfi" jau ziņoja, ka diskusijas par Imigrācijas likuma grozījumiem noritēja visu pērno rudeni – valdošajā koalīcijā ietilpstošā Nacionālā apvienība, kas sākotnēji uzstāja uz termiņuzturēšanās atļauju "tirgošanas" pārtraukšanu, panāca, ka likumā tiek noteikta kvota uzturēšanās atļauju izsniegšanai nekustamo īpašumu pircējiem. Tomēr novembra sākumā Valsts prezidents Andris Bērziņš Saeimas pieņemtos grozījumus Imigrācijas likumā nolēma nodot otrreizējai caurlūkošanai.

Atbildīgās komisijas atbalstītā Imigrācijas likuma grozījumu redakcija arīdzan paredz, ka tiesības iegūt termiņuzturēšanās atļaujas Latvijā būs arī investoriem, kas ieguldījusi vismaz ceturtdaļmiljonu eiro Latvijas valsts vērtspapīros. Šī likuma norma stāsies spēkā no nākamā gada 1.janvāra.

Par Imigrācijas likuma grozījumiem vēl lems Saeima.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!