Foto: LETA

Šā gada aprīlī, salīdzinot ar martu, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 2,1%, liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Apstrādes rūpniecībā pieaugums bijis par 2,3%, ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē - par 5,6% un elektroenerģijas un gāzes apgādē - par 0,9%.

 Aprīlī, salīdzinot ar 2013. gada aprīli, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 1,3%.

Tai skaitā ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē - par 28,5%, apstrādes rūpniecībā - par 5,6%, bet samazinājums bija elektroenerģijas un gāzes apgādē - par 16,4%.

Lielākais apjoma pieaugums aprīlī bija datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanas nozarē - par 63,2%, nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanas nozarē - par 19,6% un elektrisko iekārtu ražošanas nozarē - par 16%.

Nozīmīgs produkcijas apjoma kāpums bija arī pēc īpatsvara  lielākajās apstrādes rūpniecības nozarēs: koksnes un koka izstrādājumu ražošanā - par 8%, pārtikas produktu ražošanā - par 9,4% un gatavo metālizstrādājumu ražošanā, izņemot mašīnas un iekārtas - par 12,7%.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!